- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Καρολίνα Πελενδρίτου: Δεν της επετράπη η είσοδος σε ταξί με τον σκύλο-οδηγό της
To βίντεο που ανάρτησε η Παραολυμπιονίκης
Καρολίνα Πελενδρίτου: Δεν της επετράπη η είσοδος σε ταξί με τον σκύλο-οδηγό της
Ένα περιστατικό που αναδεικνύει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους έφερε στο φως η Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου. Η σπουδαία Κύπρια αθλήτρια, που υπήρξε σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, κατήγγειλε δημόσια την άρνηση οδηγού ταξί να την επιβιβάσει λόγω της παρουσίας του σκύλου-οδηγού της. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Αθήνα και έχει προκαλέσει ευρύτατες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ξέρετε τι σημαίνει σκύλος οδηγός; Δεν έχετε δικαίωμα να μην πάρετε το σκυλί κι αν καλέσω την αστυνομία θα πάτε αυτόφωρο», αντέδρασε η Παραολυμπιονίκης, με τον οδηγό να επιμένει λέγοντας: «εγώ θα πάω αυτόφωρο; Το ταξί είναι δικό μου και εγώ κάνω κουμάντο».
Η σχετική ανάρτηση της Πελενδρίτου έγινε γρήγορα viral, συγκεντρώνοντας πλήθος υποστηρικτικών σχολίων, αλλά και έντονης κριτικής προς τον οδηγό. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο 3765/2009 και τις μετέπειτα ρυθμίσεις, οι σκύλοι οδηγοί τυφλών και βοηθητικοί σκύλοι ΑμεΑ έχουν δικαίωμα απρόσκοπτης μετακίνησης με κάθε μέσο συγκοινωνίας, περιλαμβανομένων των ταξί, χωρίς επιπλέον κόστος ή περιορισμούς.
@karolinapelendritou Απάντηση στον χρήστη @evakaplaz🧚♀️
♬ πρωτότυπος ήχος - karolinapelendritou
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.