- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συγκίνηση στην κηδεία του Δημήτρη Κωνσταντάρα: Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του
Συντετριμμένοι η σύζυγος και τα παιδιά του δημοσιογράφου
Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας πέθανε σε ηλικία 79 ετών
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του Δημήτρη Κωνσταντάρα βρίσκονται στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο και συγγραφέα που πέθανε σε ηλικία 79 ετών.
Συντετριμμένοι έφτασαν στον ιερό ναό η σύζυγος του Δημήτρη Κωνσταντάρα και τα δύο του παιδιά, Παυλίνα και Λάμπρος.
Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντάρας
Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Γιος του Λάμπρου Κωνσταντάρα και της Γιούλης Γεωργοπούλου παντρεύτηκε τη Βίκυ Βουρλάκη το 1973 και απέκτησαν δύο παιδιά, την Παυλίνα και τον Λάμπρο που εργάζονται στον χώρο των ΜΜΕ. Τελείωσε το λύκειο στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπήκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε Πτυχίο Ελληνικής και Αγγλικής Φιλολογίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε ως ξεναγός, μεταφραστής, καθηγητής Αγγλικών και μουσικός στα ελληνικά ροκ συγκροτήματα των δεκαετιών ’60 και ’70. Εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και στο διαδίκτυο.
Πήρε ενεργό μέρος στον σχεδιασμό των προτάσεων της Αθήνας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1996 και το 2004, με αντικείμενο τα ΜΕ. Δίδαξε Δημοσιογραφία σε Ιδιωτικές σχολές, Ι.Ε.Κ. και κολλέγια. Από το 1997 έγραψε 10 βιβλία (Λάμπρος Κωνσταντάρας – Μέσα απ’ τα δικά μου μάτια, Απόψε θα σου ορκιστώ πως σ’ αγαπάω, Στα δύσκολα σε θέλω, Το μαύρο κουτί, Δόξα και δάκρυ – Η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων (σε συνεργασία με τον Μάνο Κοντολέων), Γράμματα στον Παράδεισο, 24 Δετερόλεπτα, Η τελευταία καληνύχτα, Δώδεκα και κυρία Μέλπω).
Υπήρξε γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών και σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού CRASH. Εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών – Πειραιώς το 2002, βουλευτής Α Αθηνών το 2004 και Δημοτικός Σύμβουλος το 2010.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.