- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Canadair: Το 2028 θα παραδοθούν τα νέα αεροσκάφη πυρόσβεσης
Συνάντηση του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τον αντιπρόεδρο Εταιρικών Υποθέσεων της καναδικής εταιρείας
Canadair: Το 2028 θα παραδοθούν τα ολοκαίνουρια αεροσκάφη πυρόσβεσης
Τα προγράμματα προμήθειας πυροσβεστικών αεροσκαφών τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς με τον αντιπρόεδρο Εταιρικών Υποθέσεων της καναδικής εταιρείας De Havilland (Canadair), Jean Philippe Côté.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τουρνάς ενημερώθηκε από τον κ. Côté για την εξέλιξη του προγράμματος παραγωγής των αεροσκαφών Canadair -515, καθώς και για τις εξελίξεις επί του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών CL-415.
Με βάση τις προβλέψεις της σχετικής διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-Καναδά που υπεγράφη πρόσφατα, τα πρώτα αεροσκάφη DHC-515 αναμένεται να παραδοθούν στη χώρα μας το 2028, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην πρόκληση της κλιματικής κρίσης και στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, υπογραμμίζοντας τη συμβολή των νέων αεροσκαφών στην αναβάθμιση των δυνατότητων της χώρας μας στην εναέρια πυρόσβεση. Επιπλέον μίλησε για τη σημασία της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην οικονομική και εμπορική συνεργασία, στην καινοτομία και την τεχνολογία, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Το νέο Canadair DHC 515, που αποτελεί σημαντική αναβάθμιση του υφιστάμενου CL-415, θα έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί και κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι επτά τόνους νερού, αύξηση 15% σε σχέση με τον προκάτοχό του. Επιπλέον, το DHC 515 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανεφοδιάζεται ταχύτερα - σε 12 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία - και κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε ταραγμένη θάλασσα με κύματα μέχρι δύο μέτρα και ισχυρούς ανέμους.
Υπενθυμίζεται ότι, στην Ελλάδα, το σχέδιο προμήθειας των Canadair DHC 515 επικυρώθηκε από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2024 και η τελική συμφωνία υπεγράφη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Καναδά, παρουσία του Καναδού ομολόγου του Τζάστιν Τριντό. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη από τις χώρες που προχώρησαν στην κύρωση της σχετικής σύμβασης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι απαιτείται για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του μετεωρολόγου
Πρόκειται για το ένατο εξιχνιασμένο περιστατικό για το 2026
Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η απόφαση του δικαστηρίου
Ο ένας κλώτσησε τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψη
Από τους 7 συλληφθέντες που οδηγούνται στον εισαγγελέα, ο ένας είναι ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός, ενώ ένας ακόμη νοσηλεύεται φρουρούμενος
Η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη το 2022, μετά από καταγγελία της συζύγου του, η οποία είναι επίσης αστυνομικός
Μια σελίδα της ιστορίας που δεν θέλουμε να θυμόμαστε
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Πότε θα το δούμε στον καλοκαιρινό ουρανό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.