- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Στις 14.000 οι υπογραφές για την απομάκρυνση της ΔΕΘ από το κέντρο της πόλης
Σχέδιο για μετατροπή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σε μητροπολιτικό πάρκο στη Σίνδο
Συνολικά απαιτούνται 25.000 υπογραφές δημοτών Θεσσαλονίκης για την προκήρυξη δημοψηφίσματος υπέρ της απομάκρυνσης της ΔΕΘ
Στις 14.000 ανέρχονται οι υπογραφές πολιτών, που ζητούν ο χώρος της ΔΕΘ να μετατραπεί σε μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πράσινου και πολιτισμού και η έκθεση να μεταφερθεί δυτικά της Θεσσαλονίκης, σε δημόσια έκταση της Σίνδου, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος για τη ΔΕΘ. Μεταξύ αυτών και 401 υπογραφές επώνυμων Θεσσαλονικέων επιστημόνων, καλλιτεχνών, πολιτικών κ.ά. που στηρίζουν το εγχείρημα.
Συνολικά απαιτούνται 25.000 υπογραφές δημοτών Θεσσαλονίκης, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, για την προκήρυξη δημοψηφίσματος. Εκφράστηκε η άποψη πως ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο, προτού ξεκινήσει η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία για την ανάπλαση της ΔΕΘ. «Οι φωνές και οι χιλιάδες υπογραφές ακούγονται δυνατά στην πόλη», ειπώθηκε από τα μέλη της Επιτροπής.
Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν, επίσης, η πρόταση για το ιστορικό εκθεσιακό κέντρο και τα κτίρια που πρέπει να διατηρηθούν για την αποκατάσταση και φιλοξενία ήπιων εκθεσιακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αλλά και οι επόμενες δράσεις της καμπάνιας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχεδόν αίθριος καιρός, με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά
Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα στα Οινόφυτα, με έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών
Τραγικό δυστύχημα στο Μαστιχάρι Κω- Ο 61χρονος εγκλωβίστηκε κάτω από το τρακτέρ του
Το drone έφερε 100 κιλά εκρηκτικών και εξετάζεται από ειδικά κλιμάκια στην Αθήνα
Στοχευμένη επιχείρηση στον Λόφο Στρέφη αποκάλυψε συμμορία με ορμητήριο διαμέρισμα
Έκτακτα μέτρα στο ΟΑΚΑ - Παράταση δρομολογίων σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ για τη συναυλία
Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες για το συμβάν
Από λασποβροχές... μίνι καλοκαίρι τα επόμενα 24ωρα
Ποιες τσάντες «κόβονται» στην είσοδο
Στο πλαίσιο του ποδηλατικού γύρου «ΔΕΗ Tour of Hellas 2026»
Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται τέτοια εποχή στην παραλία
Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης
«Όσο οι πολιτικοί θα μετράνε ψήφους...»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.