- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραγωδία στα Τέμπη: Αφαίρεσαν τα «58 καρφιά», το συμβολικό έργο στη μνήμη των θυμάτων
Μήνυση κατέθεσε ο δημιουργός του έργου - Τι απαντάει
Τραγωδία στα Τέμπη: Αφαίρεσαν τα «58 καρφιά», το συμβολικό έργο στη μνήμη των θυμάτων - Μήνυση κατέθεσε ο δημιουργός του έργου - Τι απαντάει
Τα 58 καρφιά, το έργο τέχνης που είχε δημιουργηθεί και αφιερωθεί στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών , δεν υπάρχει πια. Η είδηση έγινε γνωστή από την ανάρτηση του εικαστικού Γιώργου Κόφτη, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.
Ο Γιώργος Κόφτης πριν από περίπου ένα χρόνο δημιούργησε σε απόσταση 500 μέτρων νότια από το σημείο της μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη ένα συμβολικό έργο στη μνήμη των θυμάτων.
Τραγωδία στα Τέμπη: «Λείπουν τα καρφιά γιατί κάποιος τα αφαίρεσε»
Ο εικαστικός Γιώργος Κόφτης μίλησε στις «Εξελίξεις Τώρα» για το τι συνέβη.
«Έχει γίνει ένας χαμός. Έχω καλέσει γονείς και αστυνομία. Έχω δώσει κατάθεση και έχει γίνει μήνυση. Λείπουν τα καρφιά γιατί κάποιος τα αφαίρεσε. Δεν έχουμε ιδέα ποιος. Εγώ πήγα να κάνω συντήρηση και λείπαμε. Μίλησα με την αστυνομία, μου είπαν πως πήγαιναν εκεί. Έχουν δοθεί κάποιές καταθέσεις για το πότε μπορεί να συνέβη. Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου ήταν εκεί. Θα μάθουμε λογικά».
» Ήταν σοκ και για εμένα. Υπήρξε μήνυση από εμένα στο ΑΤ και είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί να βρεθεί το υλικό από κάμερες. Σαν δημιουργός προφανώς στεναχωρήθηκα αλλά αυτό που έχει σημασία να ειπωθεί είναι πως ο κόσμος αντιδρά. Υπάρχει έντονος θυμός και από τους συγγενείς και από τον κόσμο. Το ποιος και το γιατί το αφαίρεσε είναι έρευνα της αστυνομίας. Είναι ύβρις αυτό που συνέβη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκδικάζεται η υπόθεση της 23χρονης συνεπιβάτιδας για το τροχαίο του Νοεμβρίου 2022
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τον βρήκε ο αδελφός του που τον αναζητούσε
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Μια συλλογή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των Ιακωβίδη, Dali, Μόραλη, Κεσσανλή, Γαϊτη
Αστυνομική έρευνα σε σπίτι 50χρονου αποκάλυψε 10 τμήματα ενάλιων αμφορέων από τρεις ιστορικές περιόδους
Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Πρόγνωση Κολυδά για διπλή διαταραχή προ των πυλών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε «ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία» αναφέρεται ο Γιάννης Παναγόπουλος
Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων
Τι προέκυψε από την έρευνα της Αρχής για Στρατινάκη - Γεωργίου
«Δύο συστήματα που θα κινηθούν από τον κόλπο της Σύρτης και το Στενό της Σικελίας θα δώσουν όχι μόνο αξιόλογες βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.