Πώς το αττικόψαρο μπλοκάρει τo αντιπλημμυρικό έργο του Ερασίνου στα Μεσόγεια
Οι διευκρινήσεις του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών
«Υπάρχει ένας έντονος περιβαλλοντικός ακτιβισμός που τελικά εμποδίζει τα έργα», τόνισε ο κος Νίκος Ταχιάος
Απαντήσεις για το μπλόκο σε αντιπλημμυρικό έργο στην Αττική λόγω ενός είδους ψαριού για το οποίο περιβαλλοντικές οργανώσεις λένε ότι κινδυνεύει, έδωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Ταχιάος.
Όπως είπε στον ΣΚΑΪ πρόκειται για το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Ερασίνου που αποχετεύει τα Μεσόγεια, ένα έργο σημαντικό ειδικά μετά την κατασκευή του αεροδρομίου.
«Στον Ερασίνο έχει σταματήσει η παρέμβαση γιατί έχει παγώσει η χορήγηση του δανείου από την ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων επειδή υπάρχουν καταγγελίες ότι κινδυνεύει το αττικόψαρο, επειδή χρειάζεται μια ειδική μελέτη. Έχει γίνει καταγγελία από περιβαλλοντικές οργανώσεις και στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο κ. Ταχιάος.
Σύμφωνα με τον ίδιο «έχει γίνει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αντιμετωπίζει όλα τα θέματα».
«Υπάρχει ένας έντονος περιβαλλοντικός ακτιβισμός που τελικά εμποδίζει τα έργα. Οι παρεμβάσεις που γίνονται θα αλλοιώσουν σε έναν βαθμό αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως φυσικό τοπίο αλλά γίνεται επ' ωφελία των πολιτών» πρόσθεσε ο κ. Ταχιάος.
Αν και κατά τον ίδιο δεν προκαλείται κίνδυνος από το μπλοκάρισμα του έργου, «όταν έχεις εργολάβο και έχεις καθυστερήσεις δημιουργούνται απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιηθούν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μέχρι πότε θα διατηρηθούν οι πολικές θερμοκρασίες
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Αναμένονται οι ανακοινώσεις και από άλλους δήμους
«Άκρως διαφορετικά σενάρια, 14-18 ώρες πριν από την κρίσιμη χρονική περίοδο»
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα
«Λευκό τοπίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.