- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Οι κάμερες του ΟΑΣΑ στις λεωφορειολωρίδες απαιτούν… ικανότητες αναρρίχησης
Ο αστυνομικός πρέπει να σκαρφαλώνει για να πάρει τα αρχεία - Το πρόβλημα με τη συλλογή δεδομένων
Νέες κάμερες του ΟΑΣΑ στις λεωφορειολωρίδες της Αθήνας - Δεν δίνουν ασύρματα τα δεδομένα - Ο αστυνομικός πρέπει να ανέβει για να πάρει με USB την καταγραφή.
Με προβλήματα αποκαλύπτεται πως λειτουργούν οι ψηφιακές κάμερες του ΟΑΣΑ, που καταγράφουν τις παραβάσεις των οδηγών που εισέρχονται στις λεωφορειολωρίδες.
Οι κάμερες που τοποθέτησε ο ΟΑΣΑ πρόσφατα, με σκοπό να καταγράφουν τις παραβάσεις στις λεωφορειολωρίδες και να φωτογραφίζουν τους παραβάτες, κρατώντας δεδομένα όπως η ημερομηνία, η ώρα και η ταχύτητα, δεν είναι ασύρματες.
Όπως προκύπτει, η ανάκτηση των δεδομένων καταγραφής δεν είναι ασύρματη, αλλά απαιτεί σκαρφάλωμα αστυνομικού και εισαγωγή στικ USB σε αντίστοιχη θύρα.
Ελλάδα 2.0 🤣🤣🤣 pic.twitter.com/QkAcngZL1c
— Jacob Betoras (@JBetoras) October 29, 2024
Το πρόβλημα με τις κάμερες του ΟΑΣΑ για τις παραβάσεις
Την αποκάλυψη έκανε o συγκοινωνιολόγος Κίμων Λογοθέτης, σε συζήτηση στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Δεκατιανοί» (το σχετικό απόσπασμα στο 3:18 του βίντεο).
Όπως ανέφερε ο κύριος Λογοθέτης, «αυτές οι 12 κάμερες του ΟΑΣΑ που τοποθετήθηκαν πριν από ένα διάστημα είναι όντως χρήσιμες και έχουν κάνει μια αρχή, έχουν όμως ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, δεν δίνουν ασύρματα τα δεδομένα.
»Πρέπει δυστυχώς ο αστυνομικός να ανέβει πάνω στην κάμερα, να βάλει ένα στικάκι και να πάρει τα δεδομένα και αυτό βέβαια δημιουργεί μια δυσκολία στη διαχείριση του υλικού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ανακοινώσεις των σωματείων
Οι έρευνες των ενώσεων κι η πραγματικότητα της αγοράς των Χριστουγέννων
Τα ΚΤΕΛ ως ζωτικός συμβολισμός μίας κινούμενης ζωής
Στο πλευρό τους το μπλόκο της Νίκαιας
Οι χάρτες που δημοσίευσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Ενισχύονται τα μπλόκα μετά το «όχι» στην κυβέρνηση
Οι πρώτες πληροφορίες
Μια μεγάλη συζήτηση για τη γλώσσα, την τέχνη, την εξουσία και την πολιτική επιστήμη στην Ελλάδα
Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται
Πού βρίσκονται σήμερα οι μετροπόντικες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.