Ελλαδα

Άνοιξε η αυλαία του EuroPride 2024 - Η Θεσσαλονίκη στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Πρεμιέρα με εντυπωσιακή μουσική εκδήλωση - Το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η αυλαία του EuroPride 2024 - Θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουνίου και θα κορυφωθεί με την παρέλαση υπερηφάνιας.
Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη φετινή διοργάνωση του EuroPride © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η αυλαία του EuroPride 2024 - Θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουνίου και θα κορυφωθεί με την παρέλαση υπερηφάνιας.

Με μια εντυπωσιακή μουσική εκδήλωση άνοιξε η αυλαία του Europride 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η αυλαία του EuroPride 2024 - Θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουνίου και θα κορυφωθεί με την παρέλαση υπερηφάνιας.
Πλάνο από την τελετή έναρξης του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας

Europride 2024: Τελετή έναρξης στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή την έναρξη του EuroPride 2024, ο «Κήπος των εποχών» στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης πλημμύρισε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, δυνατή μουσική, πολύχρωμες σημαίες. Πλήθος κόσμου ανάμεσα τους και παιδιά, υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό στη σκηνή του αμφιθεάτρου καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσά τους ο Leopold από τη Γερμανία.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για την τελετή έναρξης που αποτελεί ουσιαστικά το έναυσμα για το εννιαήμερο φεστιβάλ που έχουμε ετοιμάσει», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Europride 2024 Λίο Εμμανουήλ και σημείωσε πως «είναι μία μεγάλη γιορτή για την πόλη μας, για την κοινότητά μας και για όλο τον κόσμο που μάχεται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είμαστε όλοι, όλες και όλα, πολύ ενθουσιασμένοι».

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η αυλαία του EuroPride 2024 - Θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουνίου και θα κορυφωθεί με την παρέλαση υπερηφάνιας.
Καλλιτέχνες συμμετέχουν στην τελετή έναρξης του Thessaloniki Europride 2024 © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας

«Από τη Θεσσαλονίκη στέλνουμε το μήνυμά μας σε όλη την Ευρώπη»

«Είμαστε ενθουσιασμένες και ενθουσιασμένοι, που υπάρχει αυτός ο παλμός, αυτή η διάθεση, παρόλο που είναι τριήμερο, ο κόσμος έρχεται και θέλει να συμμετέχει σε αυτό το επίσημο άνοιγμα του υπέροχου γεγονότος. Από τη Θεσσαλονίκη στέλνουμε το μήνυμά μας σε όλη την Ευρώπη, θέλουμε να πάμε μπροστά, δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλες καθυστερήσεις, είναι οι ζωές μας, πρέπει να προχωράμε να προοδεύσουμε και να χτίζουμε όλοι μαζί, μια συμπεριληπτική κοινωνία και για αυτό είμαστε εδώ, για να το δείξουμε με αγάπη και αποδοχή», υπογράμμισε ο Απόστολος Καραμπαίρης, διευθυντής του Thessaloniki Pride.

Η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού Κούλα Γιαννακίδου παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης, υπογραμμίζοντας πως η Θεσσαλονίκη υποδέχεται με περηφάνια το Europride 2024 που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πόλη.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού γενικού προξενείου Θεσσαλονίκης Μαρία Οικονομίδου, χαιρέτησε την εκδήλωση και τόνισε ότι, «είναι υποχρέωση όλων μας, να στηρίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά κατοχυρώνονται μέσα από τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Το γερμανικό προξενείο προωθεί τα πεδία δράσης της ΕΕ για τα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το φύλο, ενώ παράλληλα στηρίζει και το gender diversity, στις διπλωματικές αρχές».

Υπενθυμίζεται πως το EuroPride 2024, που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουνίου και θα κορυφωθεί με την καθιερωμένη παρέλαση υπερηφάνιας, είναι αδειοδοτημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Διοργανωτών Pride (European Pride Organizers Association,www.epoa.eu) ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Στην πρόσοψη του δημαρχείου έχει τοποθετηθεί ένα τεράστιο banner, ενώ σχετικό διαφημιστικό σποτ δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.