Ελλαδα

Ισόβια κάθειρξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Η απόφαση του δικαστηρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισόβια κάθειρξη προτείνει η Εισαγγελέας για την Ρούλα Πισπιρίγκου
Ισόβια κάθειρξη για την Ρούλα Πισπιρίγκου © Eurokinissi

Ρούλα Πισπιρίγκου: Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Η απόφαση του δικαστηρίου

Ισόβια κάθειρξη πρότεινε η Εισαγγελέας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία με ισχυρή δόση κεταμίνης της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. Λίγη ώρα μετά, το δικαστήριο επέβαλε ομόφωνα την ποινή των ισοβίων στην 35χρονη.

Νωρίτερα, το ΜΟΔ έκρινε ομόφωνα ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, τόνισε πως «η θέση μας ήταν ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα και δεν θα υποβάλει αίτημα ελαφρυντικών».

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα λοιπά εκκρεμή αιτήματα για αποδείξεις, ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», των λοιπών εγγράφων, το αίτημα υπεράσπισης και της διενέργειας περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου.

Μετά από 14 μήνες διαδικασίας, η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ένοχη την 35χρονη γυναίκα από την Πάτρα, για τον χαμό της 9χρονης η οποία υπέκυψε, στις 29 Ιανουαρίου 2022, δηλητηριασμένη από ισχυρή δόση κεταμίνης που της έδωσε η μητέρα της ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Ένοχη επίσης την έκριναν και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού λίγους μήνες νωρίτερα από την, κατά τις δικαστικές αρχές, μοιραία δόση κεταμίνης.

Σύμφωνα με την απόφαση η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια την Πισπιρίγκου. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν, που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ