Ελλαδα

Στη φυλακή η 25χρονη «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας

Ελεύθεροι έξι κατηγορούμενοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο νέες συλλήψεις για το κύκλωμα μαστροπείας - Πώς δρούσαν
Δύο νέες συλλήψεις για το κύκλωμα μαστροπείας - Πώς δρούσαν © Unsplash

Κύκλωμα μαστροπείας: Στη φυλακή η 25χρονη «πρωταγωνίστρια» - Ελεύθεροι έξι κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 25χρονη η οποία φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» στο κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων.

Για την υπόθεση εκπόρνευσης νεαρών κοριτσιών απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας άλλοι πέντε κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο σύντροφος της 25χρονης, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ανά περίπτωση βαρύτατα αδικήματα μεταξύ των οποίων της μαστροπείας ανηλίκων, της εμπορίας ανηλίκων και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Στην πλειοψηφία τους οι κατηγορούμενοι φέρονται απολογούμενοι, να αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Μαρτυρίες αποκαλύπτουν πώς κλείνονταν τα ραντεβού των κοριτσιών, μέσω της 25χρονης αρχηγού των μαστροπών, αλλά και διαλόγους μεταξύ των μελών και των πελατών με τις ανήλικες, αρκετές από τις οποίες είναι μαθήτριες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 22χρονη αδελφή, μιας μαθήτριας με καταγωγή από την Γεωργία που εξέδιδε το κύκλωμα, και βοήθησαν το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων να φτάσει στα ίχνη των μαστροπών.

Κύκλωμα Μαστροπών: «Πληρώνει κορίτσια για να τα βλέπει γυμνά»

«Η αδελφή μου έχει φιλικές σχέσεις με Σ……. Μαρία, η οποία έχει βάλει την αδελφή μου στο παρελθόν να κλέψει ρούχα και καλλυντικά. Επίσης την έχει πάει σε ένα άτομο με το όνομα “Αλέκος” στην πλατεία Βάθη ο οποίος από όσο γνωρίζω πληρώνει κορίτσια για να τα βλέπει γυμνά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από μηνύματα που βρήκα της αδελφής μου προς μια φίλη της “Φωτεινή” που αναφέρονταν στο γεγονός» λέει στην κατάθεσή της η 22χρονη.

Η νεαρή στις 28 Οκτωβρίου του 2023 άνοιξε το κινητό της αδελφής της, και εντόπισε δεκάδες μηνύματα με την 25χρονη αρχηγό και μέλη του κυκλώματος, αλλά και πελάτες.

Οι διάλογοι –ανήλικης με πελάτη

ΘΥΜΑ: Ρε άκουσε με σου είπα είναι 17. Δεν έχω κλείσει τα 18 ακόμη.

ΠΕΛΑΤΗΣ: Καλά και 16 να ήσουν πάλι θέμα δεν θα είχα.

ΘΥΜΑ: Λες μ……..

ΠΕΛΑΤΗΣ: Τελικά πίνεις τίποτα κοπέλα μ, να φέρω τίποτα;

ΘΥΜΑ: Όχι δεν πίνω.

ΠΕΛΑΤΗΣ: Εγώ μόνο μαύρο και έχω και κοκαΐνη για τις γκόμενες που μου ζητάνε.

Σε άλλο μήνυμα η 17χρονη συνομιλεί με τον ίδιο πελάτη για να κλείσουν ερωτικό ραντεβού σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

ΘΥΜΑ: Που να έρθουμε; Αλλά δεν έχω χρήματα για ταξί.

ΠΕΛΑΤΗΣ: Που είστε τώρα;

ΘΥΜΑ: Γκάζι. Οκ σκάω και πάμε εκεί(ξενοδοχείο) να αράξουμε.

ΠΕΛΑΤΗΣ: Να ξεκινήσω;

ΘΥΜΑ: Ωραία θα έχεις και δύο κατοστάρικα μαζί σου.

Πελάτες του κυκλώματος, σύμφωνα με την δικογραφία, είναι ένας 62χρονος επιχειρηματίας και ένας 55χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος tattoo. Ο τελευταίος είχε συλληφθεί και για το προηγούμενο κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων που εξάρθρωσε η Ασφάλεια τον περασμένο Ιανουάριο. Με εισαγγελική εντολή είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του και φωτογραφία του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ