Ελλαδα

Χειροπέδες σε τέσσερις συνοριοφύλακες για βασανιστήρια Χιλιανού μετανάστη

Όλοι τους αρνούνται τους ισχυρισμούς του δικηγόρου του φερόμενου θύματος

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμυγδαλέζα: Χειροπέδες σε τέσσερις συνοριοφύλακες για βασανιστήρια
ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Αμυγδαλέζα: Σύλληψη τεσσάρων συνοριοφυλάκων για βασανιστήρια σε βάρος αλλοδαπού

Χειροπέδες σε τέσσερις αστυνομικούς πέρασαν συνάδελφοι τους, έπειτα από τις καταγγελίες κρατουμένου για ξυλοδαρμό, στο κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Πρόκειται για τέσσερις συνοριοφύλακες οι οποίοι κατηγορούνται για τον βασανισμό αλλά και για άλλα αδικήματα.

Αμυγδαλέζα: Λατινοαμερικανική σύρραξη

Θύμα τους, φέρεται να έπεσε ένας κρατούμενους από τη Χιλή. Νωρίτερα, είχε προκληθεί επεισόδιο ανάμεσα στο θύμα και έναν άνδρα από την Βολιβία. Οι συνοριοφύλακες, επενέβησαν και τους χώρισαν, οδηγώντας τον Χιλιανό στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας. Εκεί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του θύματος, δύο συνοριοφύλακες τον χτυπούσαν σε διάφορα σημεία του σώματος του, ενώ άλλοι δύο ήταν παρόντες χωρίς να κάνουν το παραμικρό να σταματήσουν τα βασανιστήρια.

Αρνούνται κάθε κατηγορία οι συνοριοφύλακες

Ο κρατούμενος από τη Χιλή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από αίτημα του και εκεί, καθώς είχε αφόρητους πόνους. Επίσης, έπειτα από τις καταγγελίες του στους γιατρούς, υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, όπου διαπιστώθηκε κάταγμα στα πλευρά. Οι τέσσερις συνοριοφύλακες αρνούνται ότι συμμετείχαν στον βασανισμό, για τους δύο να σχηματίζεται δικογραφία για βασανισμό και για τους άλλους δύο πως δεν επενέβησαν να σταματήσουν την επίθεση.

Τα βασανιστήρια καταδίκασαν όλοι οι συνοριοφύλακες του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας οι οποίοι ανέφεραν πως, εάν ισχύουν οι καταγγελίες του άνδρα από την Χιλή, τότε οι συνάδελφοι τους, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, που δεν έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ