Ελλαδα

Πληρότητες έως και 100% σε Πάτρα, Ξάνθη και Κοζάνη - Πόσο θα κοστίσει η μετακίνηση στα Καρναβάλια

Όπου φύγει - φύγει για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το Καρναβάλι των Μικρών στην Πάτρα
Απόκριες 2024: Κόστος για μετακίνηση σε Πάτρα - Ξάνθη © EUROKINISSI

Απόκριες 2024: Ποιο το κόστος για μετακίνηση προς τα Καρναβάλια Πάτρας και Ξάνθης

Η καρδιά της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς «χτυπά» για ακόμη μία χρονιά στην Πάτρα. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η πληρότητα σε λεωφορεία και ΚΤΕΛ έχει φτάσει στο 100%. Όμως, δεν είναι μόνο η Πάτρα ο προορισμός που έχει κερδίσει τους εκδρομείς του τριημέρου. Η Ξάνθη και τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν την τιμητική τους για όλους εκείνους που θέλουν να απολαύσουν το Καρναβάλι, αλλά και ξέγνοιαστα Κούλουμα μακριά από τον θόρυβο της πόλης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czu28wkygy7l)

Απόκριες 2024: Ποιο το κόστος για μετακίνηση σε Πάτρα και Ξάνθη

Σύμφωνα με τον Alpha, χιλιάδες καρναβαλιστές και μη αναμένεται να αναχωρήσουν από την Αθήνα με προορισμό την Πάτρα και άλλα σημεία της Δυτικής Ελλάδας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η πληρότητα στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ από Αθήνα προς Πάτρα βρίσκεται στο 100%, καθώς πολλοί προτιμούν αυτό τον τρόπο μετακίνησης, λόγω κόστους. Μόνο σήμερα, Παρασκευή (15.3) θα αναχωρήσουν από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού 200 λεωφορεία με προορισμό την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Για να ταξιδέψει κανείς από την Αθήνα προς την Πάτρα με αυτοκίνητο θα χρειαστεί τουλάχιστον 85 ευρώ (με επιστροφή), ενώ με το ΚΤΕΛ μόλις 36 (με επιστροφή). Αναφορικά με την πληρότητα στην πόλη της Πάτρας, για να βρει κάποιος δωμάτιο θα πρέπει να κοιτάξει σε πόλεις κοντά στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπως Ναύπακτο και Αίγιο. Μία τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί από 120 έως 200 ευρώ την ημέρα για διαμονή στο Αίγιο, ενώ για φαγητό στην πόλη της Πάτρας, όπως αναφέρουν επιχειρηματίες της περιοχής, το κόστος φτάνει στα 80 ευρώ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czu2ze7ezsi1)

Απόκριες 2024: Πόσο κοστίζει η μετακίνηση και διαμονή στην Ξάνθη

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha, αυτοκίνητο που θα ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό την Ξάνθη θα χρειαστεί για καύσιμα και διόδια περίπου 280 ευρώ (με επιστροφή), ενώ με το ΚΤΕΛ κάποιος θα χρειαστεί 100 ευρώ (με επιστροφή). Το κόστος διαμονής στην Ξάνθη για μία τετραμελή οικογένεια κυμαίνεται από 140 έως 160 ευρώ.

Αυτοκίνητο που θα ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό την Κοζάνη χρειάζεται 180 ευρώ για καύσιμα και διόδια (με επιστροφή), ενώ αν κάποιος επιλέξει το ΚΤΕΛ θα πληρώσει με επιστροφή 85 ευρώ. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η πληρότητα στην Κοζάνη αγγίζει το 100%.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cztnqdwmkf1d)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ