Ελλαδα

Από σήμερα φτάνει κόσμος στην Πάτρα για το καρναβάλι - Τουλάχιστον 180 δρομολόγια την Παρασκευή

Αναμένεται ρεκόρ επισκεψιμότητας - Τεράστια η ζήτηση στα δρομολόγια

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από σήμερα φτάνει κόσμος στην Πάτρα για το καρναβάλι - Τουλάχιστον 180 δρομολόγια την Παρασκευή
Από σήμερα φτάνει κόσμος στην Πάτρα για το καρναβάλι - Τουλάχιστον 180 δρομολόγια την Παρασκευή © EUROKINISSI

Πατρινό Καρναβάλι: Ξεκινούν οι αφίξεις στην Πάτρα - Αναμένεται ρεκόρ επισκεψιμότητας - Τεράστια η ζήτηση στα δρομολόγια

Λίγα 24ωρα μακριά από τριήμερο της Αποκρίας και ήδη η Πάτρα, η πόλη που βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της. Όπως κάθε χρόνο αυτή τη περίοδο, το Πατρινό Καρναβάλι έχει την τιμητική του και για μια ακόμη χρονιά πλήθος κόσμου αναμένεται να δώσει βροντερό παρών στην πόλη της Αχαΐας τραγουδώντας και χορεύοντας μέρα-νύχτα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Πελοπόννησος» από σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου έχουν ξεκινήσει οι πρώτες αφίξεις στην πόλη με ήδη 45 εξτρά δρομολόγια να τίθενται σε ισχύ στα δύο δημόσια μέσα μεταφοράς (ΚΤΕΛ και τρένο). Μάλιστα συνολικά τα δρομολόγια του τριημέρου θα είναι περισσότερα από ότι τις περσινές μέρες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czstg9qjvuzl)

Περισσότερα από 180 δρομολόγια την Παρασκευή ενόψει Πατρινού Καρναβαλιού 

Η κορύφωση όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, θα γίνει αύριο και οι τελευταίοι επισκέπτες αναμένεται να αφιχθούν το Σάββατο.

Την Παρασκευή αντί για 30 θα γίνουν περισσότερα από 180 δρομολόγια, με τον τελικό αριθμό να οριστικοποιείται την τελευταία στιγμή ανάλογα και με τη ζήτηση.

Η «Πελοπόννησος» μίλησε χθες με τον σταθμάρχη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας Ζαχαρία Κωνσταντέλο, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Οι προκρατήσεις κινούνται σε υψηλά επίπεδα κι έχουμε βάλει ήδη πολλά έξτρα δρομολόγια για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει εμπειρία τόσων ετών και είμαστε πανέτοιμοι για να κυλήσουν όλα ομαλά για τους επισκέπτες που θα έρθουν στην Πάτρα. Μία διευκρίνιση θα ήθελα μόνο να κάνω. Για όλους όσοι ενδιαφέρονται, από την Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη, την επομένη ημέρα από την Καθαρά Δευτέρα, δεν επιτρέπεται να γίνονται κρατήσεις θέσεων. Μπορούν να γίνονται κράτησης ηλεκτρονικά, όχι όμως τηλεφωνικά, λόγω της μεγάλης κίνησης που αναμένουμε».

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Προγνώσεις μετεωρολόγων και ΕΜΥ

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα είναι άστατος, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το πέταγμα του χαρταετού. Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, μπορεί το σκηνικό να είναι βροχερό σε αρκετά τμήματα της χώρας, όμως, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Αίθριος είναι ο καιρός και σήμερα, ευνοώντας την έξοδο των πρώτων εκδρομέων του τριημέρου. 

Καθαρά Δευτέρα: Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας © ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/EUROKINISSI

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Προγνώσεις

Αύριο Παρασκευή (15.3) αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των ταξιδιωτών του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Με πλοία ή αυτοκίνητα αναμένεται χιλιάδες πολίτες να ταξιδέψουν σε κοντινούς προορισμούς και φυσικά σε Πάτρα και Ξάνθη, όπου θα κορυφωθεί το ξεφάντωμα της Αποκριάς με τις μεγάλες καρναβαλικές παρελάσεις. Σύμφωνα με την ΕΜΥ αύριο Παρασκευή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-03-2024
Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη θα πνέουν δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-03-2024
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-03-2024
Στη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Οι μετεωρολόγοι για τον καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στη σημερινή του πρόγνωση για τον καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σημειώνει ότι αστάθεια θα καταγραφεί και σήμερα το απόγευμα. «Η αστάθεια περιορίζεται αύριο και το Σάββατο, εξαπλώνεται ξανά την Κυριακή της Αποκριάς για να περιοριστεί και πάλι την Καθαρά Δευτέρα», σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. 

Αστάθεια και σήμερα το απόγευμα, περιορίζεται αύριο και το Σάββατο, εξαπλώνεται ξανά την Κυριακή της Αποκριάς για να...

Posted by Klearhos Marousakis on Wednesday, March 13, 2024

Ήδη από εχθές Τετάρτη (13.3) ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, έκανε λόγο για ευνοϊκό καιρό τις ημέρες των καρναβαλικών παρελάσεων και του πετάγματος του χαρταετού. 

«Η αστάθεια του τριημέρου της Αποκριάς δεν φαίνεται να αποτελέσει εμπόδιο για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε 5 μεγάλες πόλεις ωστόσο την Κυριακή οι καρναβαλιστές θα δροσιστούν λίγο περισσότερο! Χωρίς προβλήματα και σε στεριά και σε θάλασσα η έξοδος των εκδρομέων. Η θερμοκρασία το τριήμερο θα βρεθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (16-18 βαθμοί το μεσημέρι). Την καθαρά Δευτέρα θα πνέει ούριος άνεμος για το πέταγμα του χαρταετού (βορειοδυτικός 4-6 μποφόρ)», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος. 

Η αστάθεια του τριημέρου της Αποκριάς δεν φαίνεται να αποτελέσει εμπόδιο για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε 5 μεγάλες...

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Wednesday, March 13, 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ