Ελλαδα

Καθαρά Δευτέρα: Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό

Πώς θα εξελιχθεί το τριήμερο - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καθαρά Δευτέρα: Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας © ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/EUROKINISSI

Βελτίωση του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο ενώ ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα η αστάθεια θα περιοριστεί

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, η θερμοκρασία την Καθαρά Δευτέρα θα φτάσει μέχρι και τους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που γίνονται παραδοσιακά την τελευταία Κυριακή του Τριώδιου, θα γίνουν χωρίς προβλήματα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, ο άνεμος θα ευνοήσει το πέταγμα του χαρταετού σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, λίγες ψιχάλες θα κάνουν την εμφάνισή τους το μεσημέρι προς το απόγευμα, ενώ τα σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Βροχές θα σημειωθούν σε Ξάνθη και Ηράκλειο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czsb0fx2xeip)

«Ούριος άνεμος» την Καθαρά Δευτέρα

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας με έναν πίνακα που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook παρουσιάζει τον καιρό του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

«Η αστάθεια του τριημέρου της Αποκριάς δεν φαίνεται να αποτελέσει εμπόδιο για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε 5 μεγάλες πόλεις, ωστόσο την Κυριακή οι καρναβαλιστές θα δροσιστούν λίγο περισσότερο! Χωρίς προβλήματα και σε στεριά και σε θάλασσα η έξοδος των εκδρομέων.

Η θερμοκρασία το τριήμερο θα βρεθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (16-18 βαθμοί το μεσημέρι) . Την Καθαρά Δευτέρα θα πνέει ούριος άνεμος για το πέταγμα του χαρταετού (βορειοδυτικός 4-6 μποφόρ).

Υ.Γ :Ο πίνακας όπου χρειαστεί θα επικαιροποιείται. Καλή Σαρακοστή!», γράφει ο μετεωρολόγος.

Χωρίς προβλήματα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ πρόκειται να παρουσιάσει βελτίωση το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα, ευνοώντας τους εκδρομείς του τριημέρου.

Ο μετεωρολόγος του OPEN ανέφερε ότι σήμερα και αύριο επιμένει η αστάθεια στον καιρό, ενώ Παρασκευή και Σάββατο, που θα φύγουν οι εκδρομείς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα είναι δύο πολύ καλές καιρικά ημέρες με τις μπόρες να εμφανίζονται κυρίως σε βουνά το απόγευμα.

Την Κυριακή αναμένεται μία έξαρση της απογευματινής αστάθειας, χωρίς να προβληματίζει ιδιαίτερα όμως, έτσι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Την Καθαρά Δευτέρα η αστάθεια περιορίζεται σημαντικά και πάλι, οπότε το πέταγμα του χαρταετού θα πραγματοποιηθεί χωρίς καιρικά προβλήματα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-03-2024

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη θα πνέουν δυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-03-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιορστούν στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-03-2024

Στη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ