Ελλαδα

Κούγιας: «Ο Λιγνάδης μού έστειλε οργισμένη επιστολή κατά του Στέφανου Κασσελάκη»

Όσα είπε ο ποινικολόγος για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Κούγιας και Δημήτρης Λιγνάδης
Αλέξης Κούγιας: Η επιστολή Λιγνάδη για τον Κασσελάκη © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI

Αλέξης Κούγιας: Η επιστολή του Δημήτρη Λιγνάδη για τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Ant1 ότι το βράδυ της Τρίτης (5.3) έλαβε επιστολή από τον Δημήτρη Λιγνάδη για τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη σε ανάρτησή του στο Χ μετά από την έναρξη της έρευνας για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το δάνειο που έδωσε στην Κουμουνδούρου πριν τα Χριστούγεννα.  

Αλέξης Κούγιας: Η επιστολή του Δημήτρη Λιγνάδη για τον Στέφανο Κασσελάκη

Μετά την εντολή να διεξαχθεί έρευνα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε στην πρώτη του αντίδραση ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι τη νύχτα έλαβε επιστολή από τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο υπερασπίστηκε στη δίκη για τους βιασμούς, με την οποία εκφράζει την έντονη αντίδραση του στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για προφυλάκιση του καλλιτέχνη που παρανόμως έγινε, καθώς και για διαδικασίες που τηρήθηκαν στη νομική διαδικασία που ακολούθησε, λέγοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης έχει κακούς συμβούλους και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czmf2szwr9a9)

Πώς σχολιάζει ο Αλέξης Κούγιας το επεισόδιο Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη

Επιπλέον, ο ποινικολόγος ρωτήθηκε και για όσα έγιναν την Τρίτη (5.3) στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, κάνοντας αναφορά και στο επεισόδιο μεταξύ της κατηγορούμενης και του Μάνου ΔασκαλάκηΌπως είπε, εκείνος απουσίαζε από τη δίκη λόγω προγραμματισμένων ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε. Όπως τον ενημέρωσε η συνεργάτιδα του γραφείου του που ήταν παρούσα, «όταν βγήκε έξω από την αίθουσα, ο Δασκαλάκης άρχισε να βρίζει σκαιότατα την κατηγορούμενη. Στο πρώτο στάδιο που εγώ δεν ήμουν δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν απόλυτα δίπλα στη γυναίκα του. Σε όλες τις καταθέσεις περιέγραφε μια υπέροχη μητέρα και σύζυγο, όλα αυτά μέχρι σχεδόν το τέλος του πρώτου δικαστηρίου. Μετά άρχισε να κάνει στενή παρέα με έναν δημοσιογράφο και να τον επηρεάζει και να τον συμβουλεύει μια δικηγόρος. Του είπαν μάλλον ότι σε αυτό το δικαστήριο πρέπει να έχει άλλη συμπεριφορά».

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ακόμη: «Αν ήμουν εγώ εκεί, θα τον είχα οδηγήσει στο Αυτόφωρο. Θα γίνει μήνυση εναντίον του σήμερα, στα όρια του Αυτοφώρου, για την εξύβριση με σκαιότατες εκφράσεις και για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή την κατονόμασε ως δολοφόνο των παιδιών, όταν σε προηγούμενο στάδιο έκανε μήνυση μαζί με την κ. Πισπιρίγκου σε γιατρούς κατηγορώντας τους για τους θανάτους των παιδιών».

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης για τις δολοφονίες των τριών κοριτσιών της, χαρακτήρισε αυτονόητη την παράταση της προφυλάκισής της και επανέλαβε «είμαι τόσο πεπεισμένος για την αθωότητα της κ. Πισπιρίγκου, που αν καταδικαστεί τελεσίδικα μέχρι και από τον Άρειο Πάγο, θα σημάνει ότι κάτι λάθος έκανα εγώ για πρώτη φορά στις 1000 υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τις οποίες έχω ασχοληθεί, στα 50 χρόνια της δικηγορικής διαδρομής μου. Αν συμβεί αυτό, εγώ θα παραιτηθώ με ότι αυτό σημαίνει για την καριέρα μου. Είναι τεράστια πρόκληση για μένα αυτή η δίκη».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czm140ozypk9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ