Πέθανε ο Νίκος Σκουτερόπουλος - Σπουδαίος μελετητής της αρχαίας ελληνικής γραμματείας
Μεταφραστής πολυάριθμων έργων - Δίδασκε ιστορία της φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πέθανε ο Νίκος Σκουτερόπουλος, σπουδαίος μελετητής της αρχαίας ελληνικής γραμματείας - Συλλυπητήριο μήνυμα της Λίνας Μενδώνη.
Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Νίκος Σκουτερόπουλος, σπουδαίος πανεπιστημιακός, κορυφαίος μελετητής και μεταφραστής της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.
Ο Νικόλαος Μ. Σκουτερόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε κλασική φιλολογία και φιλοσοφία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Γκέτιγκεν και Τύμπιγκεν της Γερμανίας. Μεταξύ άλλων, είχε δημοσιεύσει τρεις μελέτες για τους πλατωνικούς διαλόγους «Λύσις», «Ευθύφρων», «Ευθύδημος» και είχε μεταφράσει έργα των Nietzsche, Husserl, Windelband, κ.ά. Δίδασκε ιστορία της φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Νίκος Σκουτερόπουλος: Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη
Πληροφορούμενη τον θάνατο του Νίκου Σκουτερόπουλου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Νικόλαος Μ. Σκουτερόπουλος υπήρξε σπουδαίος πανεπιστημιακός δάσκαλος, κορυφαίος μελετητής και μεταφραστής της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Με στέρεες σπουδές στην κλασική φιλολογία και φιλοσοφία, διέπλασε γενιές νέων φιλολόγων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διανοίγοντας νέες οπτικές στην πρόσληψη του αρχαίου κόσμου. Στο ευρύτερο κοινό, ήταν γνωστός για το ογκώδες και υψηλότατης ποιότητας μεταφραστικό του έργο, που εκτεινόταν από τον Θουκυδίδη και τον Πλάτωνα έως τον Σοπενάουερ και τον Νίτσε, αλλά και για τη διεύθυνση της σειράς "Στοχασμοί", των ποιοτικών Εκδόσεων "Στιγμή". Η απώλειά του μας στερεί έναν εξαιρετικά πολυμερή άνθρωπο, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στις κλασικές σπουδές. Στους οικείους του, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Μποτιλιάρισμα στο σημείο
Η Καθηγήτρια Οικονομικών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στέκεται δίπλα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.