- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπ.Τουρισμού: Προ των πυλών πλατφόρμα με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη για το γαστρονομικό τουρισμό
Στόχος η αναβάθμιση και η αύξηση της αναγνωρισιμότητας γαστρονομικών προορισμών
Υπ.Τουρισμού: Πλατφόρμα με ψηφιακό χάρτη γαστρονομίας - Στόχος η αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού
Πλατφόρμα με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη για τον γαστρονομικό τουρισμό στην Ελλάδα, ετοιμάζει το υπουργείο Τουρισμού.
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο, Γιώργο Καββαθά και τον γενικό γραμματέα, Γιάννη Δαβερώνη, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ, μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην ατζέντα ήταν η επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας για την πιστοποίηση ελληνικών εστιατορίων και την εν γένει αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση της Ελλάδας ως του απόλυτου γαστρονομικού προορισμού της εγχώριας αγοράς αλλά κυρίως των επισκεπτών από το εξωτερικό. Επίσης η ευρύτερη συνεργασία του κλάδου με τοπικά ελληνικά οινοποιεία.
Οι ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού
Η κυρία Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την αύξηση της αναγνωρισημότητας των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων, κάτι το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς, αλλά και στη διασύνδεση των προορισμών, επίσης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προχωράει στην προώθηση και στην προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας μιας πλατφόρμας με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ επεσήμανε στην υπουργό ότι κάθε πρόταση, η οποία προάγει την ελληνική γαστρονομία και τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και διαθέσιμους να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαδέχεται τη Μαίρη Μηνά
Δρόμοι έγιναν...ποτάμια, φωτεινοί σηματοδότες σε πολλά σημεία βραχυκύκλωσαν
Θετικό δείγμα βρέθηκε σε παρτίδα του προϊόντος ελληνικής εταιρίας
Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις
Ένα από τα σημαντικότερα έργα εναλλακτικού τουρισμού στα Χανιά και συνολικά στην Κρήτη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Συνεχίζονται οι αυτοψίες στη Βόρεια Εύβοια
Τι ισχύει για όσους ξεχάσουν να δηλώσουν τον καθαρισμό
Η πυρκαγιά ξέσπασε όταν το όχημα βρισκόταν εν κινήσει
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
«Δεν πρόκειται για ομοιόμορφη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»
Το σχόλιο για τις δηλώσεις του Ευθύμιου Λέκκα
218 κάτοικοι δολοφονήθηκαν με αγριότητα - ανάμεσά τους βρίσκονταν 53 παιδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.