Ελλαδα

Κορινθία: Με τηλεργασία δουλεύει σε Δήμο ο πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών»

Νέες πληροφορίες στο φως για την περίεργη υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών που ζουν στην Κορινθία σε λαγούμι 30 μέτρων
Με τηλεργασία δουλεύει σε Δήμο ο πατέρας της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών»© Youtube / Star

Κορινθία - Παλαιοχριστιανοί: Με τηλεργασία σε Δήμο εργάζεται ο πατέρας της οικογένειας - Οι νέες πληροφορίες

Ολοένα περισσότερα είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με την οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» που ανακαλύφθηκαν στην Κορινθία. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες ο 46χρονος πατέρας της οικογένειας εργαζόταν ως δημοτικός υπάλληλος σε δήμο της Εύβοιας μέσω τηλεργασίας.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου, Νίκος Γουρνής, είπε ότι το 2020 έγινε μετάταξή του 46χρονου πατέρα στον δήμο για λόγους υγείας.

«Παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως όπως μου είπαν από την προηγούμενη διοίκηση» είπε ο κ. Γουρνής προσθέτοντας ότι «μέσα στις υπηρεσίες είπαν ότι τις δουλειές που του είχαν αναθέσει, τις είχε κάνει» χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ήταν αυτές οι εργασίες.

Με τηλεργασία εργαζόταν ο πατέρας της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών» στην Κορινθία

Ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει στείλει δύο φορές έγγραφο στον 46χρονο προκειμένου να του δώσει εξηγήσεις για το καθεστώς εργασίας του στον δήμο, με ποιο νομικό πλαίσιο εργάζεται ή αν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz8xyn72vxzd)

Κορινθία - Παλαιοχριστιανοί: Έρευνα για το ενδεχόμενο αιμομιξίας 

Στο μεταξύ έρευνα για το ενδεχόμενο αιμομιξίας στην οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» φέρεται να εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz8u8xg0ecm1)

«Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», δήλωσε στο MEGA o πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης. Από την πρώτη στιγμή, η έγκυος, όσο και ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας, φέρεται να μην κατονόμασαν στις αρχές τον πατέρα του παιδιού. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz8tillyx181)

Παλαιοχριστιανοί: Έρευνα για αιμομιξία - Άφαντοι μητέρα και παιδιά

Την ώρα που οι πληροφορίες σχετικά με τη διενέργεια έρευνας για αιμομιξία βρίσκουν το φως της δημοσιότητας, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της μητέρας και των ανήλικων παιδιών της οικογένειας που δεν εντοπίστηκαν στην αυτοψία που διενήργησαν την Κυριακή (18.2) οι αστυνομικές αρχές παρουσία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών. «Έχουν γονική μέριμνα και οι δύο, τα παιδιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δεν αγνοούνται ούτε τα έχει απαγάγει η μητέρα», είπε στον Ant1 ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Σε ό,τι αφορά την «εξαφάνιση» της μητέρας και των παιδιών ο κ. Θεοδωρόπουλος σημείωσε ότι «και στις δύο αστυνομικές επιχειρήσεις ήταν εκεί τα παιδιά», ενώ ερωτηθείς για το πού βρίσκονται, απάντησε πως, «η μητέρα τους είχε ανειλημμένη υποχρέωση προς συγγενικό της πρόσωπο και πήρε τα παιδιά μαζί τους». Ο 15χρονος γιος της οικογένειας έχει μεταφερθεί με εισαγγελική εντολή στο «Παίδων», ωστόσο μέλος της οικογένειας διαψεύδει αυτήν την πληροφορία. 

Σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης ο δικηγόρος της οικογένειας είπε πως στον χώρο υπάρχει ρεύμα, αφού «ο πατέρας είχε τοποθετήσει φωτοβολταϊκά και λειτουργούσαν όλες οι συσκευές» και καταλόγισε υποκρισία στην κοινωνία, διερωτώμενος «γιατί τέσσερα χρόνια που όλοι ήξεραν ότι ζούσε εκεί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τα παιδιά;».

Όσο για το πώς ζούσε η οικογένεια «παλαιοχριστιανών», ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος είπε πώς «ο πατέρας ήταν υπάλληλος σε δήμο και πληρώνεται κανονικά, επίσης παράγει την τροφή του μόνος του. Έχει ελιές, γάλα, ζώα».

Κορινθία: Στον εισαγγελέα σήμερα ο πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών»

Ο πατέρας κρατείται από χθες στην Ασφάλεια Κορίνθου και σήμερα οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου. Σε βάρος του, μετά τη σύλληψή του, έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια στον νόμο και τη μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz900j4c5tv5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ