Ελλαδα

«Η ιλαρά είναι χειρότερη από τον κορωνοϊό»: Καμπανάκι Παγώνη για εμβολιασμό

Ποια είναι τα συμπτώματα - Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγώνη για ιλαρά: Χειρότερη από τον κορωνοϊό
Παγώνη για ιλαρά: Χειρότερη από τον κορωνοϊό © Unsplash+/ Getty Images

Παγώνη για ιλαρά: Πολύ χειρότερη από τον κορωνοϊό

Τη σημασία του εμβολιασμού των παιδιών και την μεταδοτικότητα της ιλαράς επεσήμανε σήμερα (19.02) η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη λέγοντας ότι «για την ιλαρά όντως υπήρχε και άλλο κρούσμα στην Κρήτη, ήταν πέντε πήγαν στα έξι, ήταν και ένα στην βόρεια Ελλάδα. Την ιλαρά την διαχειριζόμαστε, τα παιδιά πρέπει να κάνουν εμβόλιο».

Όπως είπε η κ. Παγώνη «τα παιδιά έμεινα πίσω την περίοδο του κόβιντ καθώς υπήρχαν και κάποιες μητέρες που ανήκαν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα».

«Γίνεται πανικός στην Ευρώπη, εμείς είμαστε καλύτερα σε επίπεδο εμβολιασμού», τόνισε για να αναφερθεί στη συνέχεια στη σοβαρότητα της οιογενούς λοίμωξης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz8unypjerzt)

Παγώνη: Πολύ μεταδοτική η ιλαρά 

Η κα Παγώνη υπογράμμισε ότι «είναι πολύ μεταδοτική η ιλαρά και δεν συγκρίνεται με κόβιντ, είναι πάρα πολύ χειρότερη».

Αναφερόμενη στα συμπτώματα της ιλαράς είπε ότι αυτά είναι ξηρός βήχας, επιπεφυκίτιδα και πυρετός. «Βλέπεις το παιδί αμέσως ότι ξεκινάει να είναι άρρωστο και κάνει πυρετό», είπε.

«Τα περισσότερα παιδιά έχουν κάνει μια δόση πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη. Επίσης μεγάλες ηλικίες που δεν ξέρουν αν έχουν κάνει και έχουν περάσει πρέπει να εμβολιαστούν», σημείωσε.

«Κανένας φόβος για το εμβόλιο της ιλαράς, οπότε πρέπει να γίνει στα παιδιά»

«Δεν χρειάζεται πανικός, το 2017-8 είχαμε ξανά μια έξαρση με πάρα πολλά περιστατικά και θανάτους, δεν σημαίνει ότι αυτό θα συμβεί και τώρα», ανέφερε.

Κλείνοντας καθησύχασε τους γονείς που στέκονται σκεπτικοί απέναντι στα εμβόλια ότι υπάρχει πλέον πολύ μεγάλη εμπειρία σε σχέση με το εμβόλιο της ιλαράς και ότι «δεν υπάρχει κανένας φόβος, οπότε πρέπει να γίνει στα παιδιά»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ