Ελλαδα

Το Σάββατο η κηδεία της 21χρονης Ραφαέλας Πιτσικάλη που πάλεψε γενναία με τον καρκίνο

Επιθυμία της, όσοι βρεθούν στην τελετή, να φορούν λευκά

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ραφαέλα Πιτσικάλη έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο και δεν έχασε ποτέ το χαμόγελό της
Ραφαέλα Πιτσικάλη: Το Σάββατο η κηδεία της 21χρονης © Instagram

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Το Σάββατο η κηδεία της 21χρονης - Πάλεψε με τον καρκίνο - Η επιθυμία της

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη πάλεψε γενναία με τον καρκίνο και διατήρησε - καθ' όλη τη διάρκεια της μάχης που έδωσε - το χαμόγελό της, στέλνοντας δυνατά μηνύματα ενθάρρυνσης και δύναμης σε όλους εκείνους που έδιναν τον δικό τους αγώνα για την υγεία τους. Αύριο Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη η κηδεία της και όσοι παραστούν θα φορέσουν λευκά, σεβόμενοι την επιθυμία της. 

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Το Σάββατο η κηδεία της 21χρονης - Η επιθυμία της

Η κηδεία της Ραφαέλας Πιτσικάλη θα τελεστεί στον Ναό Πέτρου και Παύλου στις 13.30 στα Χανιά. Η Ραφαέλα πέθανε στις 24 Ιανουαρίου 2024, λίγες ημέρες μετά τα 21α γενέθλιά της. Άφησε την τελευταία της πνοή στην Αμερική, όπου είχε μεταφερθεί για να υποβληθεί σε ειδική θεραπεία αντιμετώπισης του καρκίνου. 

«Επιθυμία της ίδιας της Ραφαέλας και της οικογένειας της είναι να είμαστε όλοι ντυμένοι στα λευκά. Η τελετή θα μνημονεύσει όλα όσα εκείνη αντιπροσώπευε: Την αισιοδοξία, τη δύναμη, την ελπίδα… το “ουράνιο τόξο μετά την μπόρα”», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένειάς της και συνεχίζει: «Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράστασή σας. Μας δίνετε δύναμη και τη βεβαιότητα ότι η Ραφαέλα κατάφερε στο σύντομο διάβα της ζωής της να αγγίξει τις καρδιές σας, να δώσει κουράγιο σε συνανθρώπους μας που παλεύουν και χαμόγελο σε όλους. Εμείς, η οικογένειά της, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να κρατήσουμε το όραμά της ζωντανό. Αντί στεφάνων στη μνήμη της Ραφαέλας, όποιος επιθυμεί να κάνει μια δωρεά στον σύλλογο Make A Wish, όπως ήθελε εκείνη».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cynr9n89wamh)

Ραφαέλα Πιτσικάλη: «Την ώρα που "έφευγε" χαμογελούσε»

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη έφυγε από τη ζωή στις 24 Ιανουαρίου μετά από αρκετά χρόνια μάχης με σπάνιας μορφής καρκίνο, το σάρκωμα Ewing.

Η μητέρα της μίλησε στο Star για τις τελευταίες στιγμές της κόρης της. «Έφυγε με χαμόγελο και συνεχίζει να γελάει… Χριστέ μου, είναι τόσο λαμπερή σαν να μην έχει γίνει κάτι. Ακόμα κι όταν πονούσε φρικτά προσπαθούσε να δώσει δύναμη σε όλους. Ακόμα κι όταν πονούσε φρικτά προσπαθούσε να δώσει δύναμη σε όλους. Τα κάναμε (τα βίντεο) γιατί τη βοηθούσε, γιατί τα κάναμε κομμάτι-κομμάτι και την πετύχαινε την ώρα που ξεκινούσε ο πόνος. Προσπαθούσε, γιατί ήθελε να δώσει χαρά στους υπόλοιπους. Πάντα σκεφτόταν τους υπόλοιπους. Πάντα ήταν μαζί με τον κόσμο. Τους αγαπούσε όλους. Προσπαθούσε να δώσει θάρρος και να βοηθήσει τον εαυτό της όμως δεν είχε πολύ θάρρος να δώσει ακόμα. Και τώρα που έχει φύγει ακόμα χαμογελάει. Έφυγε με φρικτό πόνο και ακόμα χαμογελάει, γιατί σαν να είδε ένα φως και άνοιξε… Δηλαδή την ώρα που “έφευγε” μας χαιρέτισε και αυτή χαμογελούσε γιατί πιθανόν είδε κάτι και χαμογελούσε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyokdkyd6int)

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Το γενναίο κορίτσι «έσβησε» μετά από μία ακόμη δύσκολη μάχη

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδινε ελπίδα και ενημέρωνε τους ακόλουθούς της για την πορεία και την κατάσταση της υγείας της. Ανέβαζε πολύ συχνά στα προσωπικά της social media φωτογραφίες και βίντεο για τη μεγάλη της μάχη, συγκλονίζοντας τους ακολούθους της με τα καθημερινά μαθήματα ζωής που έδινε ακόμα και όταν εκείνη δεν ήταν καλά.

Τον Αύγουστο του 2023, όπως μεταφέρει το hania.news, είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο Χιούστον, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της. Για να μπορέσει να κάνει αυτό το ταξίδι, είχε γίνει καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων, η οποία γνώρισε σημαντική ανταπόκριση. Η νεαρή είχε συγκινήσει με τις αναρτήσεις της στα social media, καθώς, παρά τη μεγάλη την περιπέτεια, δεν έχανε το χαμόγελό της και δημοσίευσε συνεχώς περιεχόμενο από το νοσοκομείο.

Η οικογένεια τής Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα μετά τις δύο υποτροπές, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού κι έτσι προγραμματίστηκε, για τις 8 Αυγούστου 2023, η επίσκεψή της Ραφαέλας στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ, όπου παρέμενε έως και τη στιγμή που άφησε την τελευταία της πνοή.

Σε μήνυμά τους διαδικτυακοί φίλοι αναφέρουν: «Το Γελαστό Κορίτσι, με το απαράμιλλο θάρρος, δεν είναι πια ανάμεσά μας…»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ