Ελλαδα

Πέθανε η 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο

Πάλευε με τη νόσο γνωστή ως «Σάρκωμα Ewing» από το 2020

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ραφαέλα Πιτσικάλη: Συγκλονίζει για την περιπέτεια υγείας
Έφυγε από τη ζωή η 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο © Instagram/Rafaella_pitsi

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 21 ετών - Πάλευε με τη νόσο γνωστή ως «Σάρκωμα Ewing» από το 2020

Έφυγε από τη ζωή η Ραφαέλα Πιτσικάλη, η 21χρονη κοπέλα από τα Χανιά που έδινε μάχη με τη νόσο «Σάρκωμα Ewing» από το 2020.

Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδινε ελπίδα και ενημέρωνε τους ακόλουθούς της για την πορεία και τη κατάσταση της υγείας της. Ανέβαζε πολύ συχνά στα προσωπικά της social media φωτογραφίες και βίντεο για τη μεγάλη της μάχη, συγκλονίζοντας τους ακολούθους της με τα καθημερινά μαθήματα ζωής που έδινε ακόμα και όταν εκείνη δεν ήταν καλά.

Τον Αύγουστο του 2023, όπως μεταφέρει το hania.news, είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο Χιούστον, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της.

Για να μπορέσει να κάνει αυτό το ταξίδι, είχε γίνει καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων, η οποία γνώρισε σημαντική ανταπόκριση. Η νεαρή είχε συγκινήσει με τις αναρτήσεις της στα social media, καθώς, παρά τη μεγάλη την περιπέτεια, δεν έχανε το χαμόγελό της και δημοσίευσε συνεχώς περιεχόμενο από το νοσοκομείο.

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Νοσηλευόταν σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στο Χιούστον

Η οικογένεια τής Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα μετά τις δύο υποτροπές, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού κι έτσι προγραμματίστηκε, για τις 8 Αυγούστου 2023, η επίσκεψή της Ραφαέλας στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ, όπου παρέμενε έως και τη στιγμή που άφησε την τελευταία της πνοή.

Σε μήνυμά τους διαδικτυακοί φίλοι αναφέρουν: «Το Γελαστό Κορίτσι, με το απαράμιλλο θάρρος, δεν είναι πια ανάμεσά μας…»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ