Ελλαδα

Tο τελευταίο «αντίο» στη Ραφαέλα Πιτσικάλη λένε συγγενείς και φίλοι ντυμένοι στα λευκά

«Δάκρυα δεν χρειάζονται, μια προσευχούλα μόνο» λένε για το χαμογελαστό κορίτσι

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ραφαέλα Πιτσικάλη: Σήμερα η κηδεία της
Ραφαέλα Πιτσικάλη: Σήμερα η κηδεία της

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Σήμερα η κηδεία της στα Χανιά - Την αποχαιρετούν συγγενείς και φίλοι

Ντυμένοι όλοι στα λευκά, συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν σήμερα (10.02) την 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στα Χανιά. Η νεαρή κοπέλα, μετά από τρία χρόνια σκληρής πάλης με τον καρκίνο έχασε τη μάχη για τη ζωή της σε νοσοκομείο του Χιούστον των ΗΠΑ, βυθίζοντας στο πένθος όλους όσους την αγάπησαν, καθώς η ιστορία της είχε γίνει γνωστή και είχε προκαλέσει κύματα αγάπης από το πανελλήνιο.

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Σήμερα η κηδεία της
© ZARPANEWS

«Σήμερα που στους ουρανούς θα φύγει το παιδί μας, όσους την αγαπήσατε, σας θέλουμε μαζί μας… Δάκρυα δεν χρειάζονται, μια προσευχούλα μόνο, για να την έχει συντροφιά στον φωτεινό της δρόμο».

Με αυτά τα λόγια, τα αδέρφια, οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες της Ραφαέλας κάλεσαν όσους παρευρεθούν στην κηδεία της, να στείλουν ευχές και προσευχές για καλό στερνό ταξίδι στους ουρανούς.

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Σήμερα η κηδεία της
© ZARPANEWS


Η μητέρα της Ραφαέλας που προ ημερών γνωστοποίησε την ημερομηνία της κηδείας, τόνισε την επιθυμία της 21χρονης αλλά και της ίδιας της οικογένειας, αντί στεφάνων, όποιος επιθυμεί να κάνει δωρεά στο «MAKE A WISH Ελλάδος».

Από νωρίς, φίλοι της Ραφαέλας έφτασαν στον ναό, αφήνοντας τα δικά τους μηνύματα αποχαιρετισμού.

«Στις δυσκολίες πρέπει να προσπαθούμε, να μην χάνουμε το κουράγιο μας, να επιμένουμε μέχρι τέλους» τόνισε η βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη και προσέθεσε πως «τα λόγια είναι φτωχά, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο».

«Θα θυμόμαστε πάντα το χαμόγελό της που κράτησε μέχρι την τελευταία στιγμή και την δίψα της για ζωή» ανέφερε ο βουλευτής Χανίων, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης όπως γράφει το Zarpanews.gr.

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για το τελευταίο αντίο στην Ραφαέλα

Τα συλλυπητήριά του έστειλε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ζητώντας, το παράδειγμα της Ραφαέλλας, ας είναι το παράδειγμά της ένα παράδειγμα που θα συντροφεύει τη μνήμη της, τονίζοντας ότι μέσα από τον αγώνα της, κατάφερε να κινητοποιήσει την αλληλλεγγύη και τα αντανακλαστικά και να στείλει το μήνυμα ότι κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του.

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Σήμερα η κηδεία της
© ZARPANEWS

Η νεαρή είχε συγκινήσει με τις αναρτήσεις της στα social media, καθώς, παρά τη μεγάλη την περιπέτεια, δεν έχανε το χαμόγελό της και δημοσίευσε συνεχώς περιεχόμενο από το νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία

Πριν λίγες ημέρες, η μητέρα της Ραφαέλας γνωστοποίησε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ημερομηνία και την ώρα της κηδείας, καθώς και την τελευταία επιθυμία της.

«Η τελετή αποχαιρετισμού της λατρεμένης μας Ραφαέλας Πιτσικάλη θα τελεστεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 13:30 στον Ι.Ν. Αγ. Πέτρου και Παύλου Χανίων.

Επιθυμία της ίδιας της Ραφαέλας και της οικογένειάς της είναι να είμαστε όλοι ντυμένοι στα λευκά. Η τελετή θα μνημονεύσει όλα όσα εκείνη αντιπροσώπευε: την αισιοδοξία, τη δύναμη, την ελπίδα… το "ουράνιο τόξο μετά την μπόρα”

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράστασή σας. Μας δίνετε δύναμη και τη βεβαιότητα ότι η Ραφαέλα κατάφερε στο σύντομο διάβα της ζωής της να αγγίξει τις καρδιές σας, να δώσει κουράγιο σε συνανθρώπους μας που παλεύουν και χαμόγελο σε όλους.

Εμείς, η οικογένειά της, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε το όραμά της ζωντανό.

Αντί στεφάνων στη μνήμη της Ραφαέλας, όποιος επιθυμεί να κάνει μια δωρεά στον σύλλογο Make A Wish, όπως ήθελε εκείνη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ