Ελλαδα

Συγκεντρώνουμε βιβλία για το βιβλιοπωλείο των αστέγων

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρωτοβουλία για τη στήριξη του βιβλιοπωλείου των αστέγων
Πρωτοβουλία για τη στήριξη του βιβλιοπωλείου των αστέγων ©Cristina Gottardi/ Unsplash

Βιβλιοπωλείο Αστέγων: Συγκέντρωση βιβλίων με αφορμή την κλοπή - Η συγκέντρωση των βιβλίων θα γίνεται καθημερινά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  

To Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) συγκεντρώνουν βιβλία για το βιβλιοπωλείο των αστέγων με αφορμή την κλοπή των χιλιάδων βιβλίων που έγινε πριν λίγες ημέρες από το βιβλιοπωλείο στην οδό Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cydf7lc1gbk9)

Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα καινούρια ή χρησιμοποιημένα βιβλία σε καλή κατάσταση.

Η συγκέντρωση των βιβλίων θα γίνεται καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-20:00 και Σάββατο 09:00-14:00 στο σημείο πληροφόρησης της ΕΒΕ (info point) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Χρονική διάρκεια: 01.02.2024 - 01.04.2024

Βιβλιοπωλείο των αστέγων: Η κλοπή 8.000 βιβλίων

Τρεις εβδομάδες πριν, ένας εκ των ιδιοκτητών του βιβλιοπωλείου των αστέγων, ο κ. Λεωνίδας Κουρσουμής έφτασε στο βιβλιοπώλειο και διαπίστωσε την κλοπή χιλιάδων βιβλίων.

Υπολογίζεται ότι οι άγνωστοι έκλεψαν περίπου 8.000 βιβλία τα περισσότερα από τα οποία είναι δωρεές ιδιωτών και εκδοτικών οίκων, κυρίως τις γιορτές, προκειμένου να συντηρηθούν άστεγοι.

Βιβλιοπωλείο των αστέγων
Βιβλιοπωλείο των αστέγων © (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Λεωνίδας Κουρσουμής, ιδρυτής του βιβλιοπωλείου των αστέγων: Θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά

«Τα πήραν. Ας με ρωτούσανε ειλικρινά σας το λέω θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά, αλλά μπαίνουν και τα παίρνουν. Εμείς δεν έχουμε χρήματα ούτε τίποτα, ζούμε 4 άνθρωποι με μεγάλη δυσκολία. Δεν στεναχωριέμαι που πήραν τα βιβλία γιατί θα μας ξαναέρθουν βιβλία – ο κόσμος μας αγαπάει, μας έχει αγκαλιάσε» τόνισε ο ιδρυτής του βιβλιοπωλείου των αστέγων, Λεωνίδας Κουρσούμης.

Όπως λέει ο ίδιος εδώ και 5 χρόνια γίνονται προσπάθειες μετεγκατάστασης σε άλλο μόνιμο χώρο στου Γκύζη, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν όλα αυτά τα βιβλία και να είναι προσβάσιμα στο κοινό. Ωστόσο λόγω κυρίως οικονομικών δυσκολιών το εγχείρημα δεν έχει επιτευχθεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cycywei9dwxd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ