Ελλαδα

Εισαγγελική παρέμβαση για την τρύπα στο Μπιτ Παζάρ

Πού στρέφονται οι έρευνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την υποχώρηση εδάφους στο Μπιτ Παζάρ
Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την υποχώρηση εδάφους στο Μπιτ Παζάρ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την τρύπα στο Μπιτ Παζάρ - Πού στρέφονται οι έρευνες

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στη στοά του Μπιτ Παζάρ, στη Θεσσαλονίκη, όταν άνοιξε μία τρύπα περίπου τριών μέτρων στο οδόστρωμα «καταπίνοντας» δύο 19χρονους, έναν άντρα και μία γυναίκα, που υπέστησαν τραύματα.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Σμυρνή, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. Όπως έγινε γνωστό, τα διερευνώμενα αδικήματα συνδέονται με τις πράξεις της κοινώς επικίνδυνης βλάβης, δια παραλείψεως, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους ή είχε ως αποτέλεσμα την βαριά σωματική βλάβη, και της παραβίασης κανόνων οικοδομικής, δια παραλείψεως.

Όταν η γη φεύγει κάτω από τα πόδια σου. Μπιτ Παζάρ στο εσωτερικό της αγοράς το συμβάν. Δεν πρόκειται για υποχώρηση του...

Posted by Prodromos Nikiforidis on Friday, January 26, 2024

Πού στρέφονται οι έρευνες

Κατά πληροφορίες, στο «κάδρο» της έρευνας βρίσκονται οι υπεύθυνοι συντήρησης ή επίβλεψης του χώρου και τυχόν οι ιδιοκτήτες του.

Σύμφωνα με την έγγραφη παραγγελία προς την Αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας θα διεξαχθεί αυτοψία στο σημείο και θα συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη από πλευράς δομικής και στατικής του χώρου, ενώ στη δικογραφία θα περιληφθούν οι ιατρικές γνωματεύσεις των δύο τραυματιών ώστε να αξιολογηθεί η βαρύτητα των τραυμάτων τους και οι ίδιοι θα κληθούν να καταθέσουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 19χρονη υπέστη κατάγματα, ενώ ο συνομήλικος άντρας θλαστικά τραύματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ