- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπαράζ τροχονομικών ελέγχων στην Αθήνα με δεκάδες παραβάσεις
Συνελήφθησαν 15 άτομα και αφαιρέθηκαν 33 άδειες κυκλοφορίας
Μπαράζ τροχονομικών ελέγχων στην Αθήνα: Συνελήφθησαν 15 άτομα και βεβαιώθηκαν 277 παραβάσεις
Τροχονομικούς ελέγχους σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 277 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων οι 69 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα, 2 εκ των οποίων για παραβάσεις αλκοολομετρήσεων.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην περιστολή της δραστηριότητας ατόμων που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων και την αντιμετώπιση παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, αλλά και σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Αττικής.
Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη συνολικά 15 ατόμων, εκ των οποίων οι 6 συλλήψεις για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους (3 παραλάμβαναν τα οχήματα και 3 ήταν οι προσωρινά υπεύθυνοι των καταστημάτων) και οι 9 συλλήψεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (7 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και 2 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ).
Αναφορικά με την κατάληψη δημοσίων χώρων, οι συλληφθέντες παραλάμβαναν τα οχήματα των πελατών που προσέρχονταν στα καταστήματα, παρέδιδαν σε αυτούς αριθμημένα αποκόμματα και στη συνέχεια τοποθετούσαν επί του ανεμοθώρακα των οχημάτων έτερο απόκομμα, σταθμεύοντας ακολούθως αυτά σε δημόσιους χώρους (οδούς, πεζοδρόμια κ.λπ.). Κατά την αποχώρησή τους από τα καταστήματα, οι οδηγοί έναντι χρηματικού αντιτίμου και χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού (απόδειξη), παραλάμβαναν τα κλειδιά των οχημάτων τους.
Συνολικά βεβαιώθηκαν 277 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.
Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:
- 69 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
- 23 για στέρηση άδεια ικανότητας οδήγησης
- 7 για παράβαση φωτεινού σηματοδότη
- 4 για στέρηση ασφαλιστήριου συμβολαίου
- 15 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
- 36 για υπερβολική ταχύτητα
- 11 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
- 7 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ)
- 7 για στέρηση αποτελεσματικού σιγαστήρα
- 5 για μη δυσδιάκριτη πινακίδα
- 17 για παράνομη στάθμευση
- 76 λοιπές παραβάσεις
Περαιτέρω, αφαιρέθηκαν:
- 33 άδειες κυκλοφορίας
- 51 άδειες ικανότητας οδήγησης
- 18 πινακίδες
Παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν 41 οχήματα.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν δικογραφίες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες. Τέλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «η Ελληνική Αστυνομία αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.