- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μπάμπης Κούτσικος | Μεσολόγγι: Οι δηλώσεις του εκπαιδευτή του Echo
O Echo εντόπισε τη σορό του Μπάμπη, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τις 5 Ιανουαρίου
Μεσολόγγι: Οι δηλώσεις του εκπαιδευτή του Echo - O Echo εντόπισε τη σορό του Μπάμπη τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τις 5 Ιανουαρίου
«Τεχνολογικά, δεν έχει φτιαχτεί καμία συσκευή μέχρι τώρα που να μπορεί να αντικαταστήσει τη μύτη ενός ζώου και ειδικά ενός εκπαιδευμένου σκύλου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευάγγελος Αλεξανδρής, ο εκπαιδευτής του Echo, του σκύλου που κατάφερε να εντοπίσει χθες τη σορό του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τις 5 Ιανουαρίου.
Μεσολόγγι: Οι έρευνες των εκπαιδευμένων σκυλιών
Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξανδρής, μετά από αίτημα των συγγενών προς την εισαγγελία Μεσολογγίου, διορίστηκε ο ίδιος ορκωτός πραγματογνώμονας ως επικεφαλής της ομάδας «Anubis Coldcase K9» για να συμμετέχει με εκπαιδευμένα σκυλιά στην έρευνα. Τελικά χθες, νωρίς το απόγευμα, εντοπίστηκε το πτώμα από τον σκύλο ανίχνευσης νεκρών αγνοούμενων ανθρώπων και ανθρωπίνων υπολειμμάτων Echo. Η σκηνή ασφαλίστηκε, η περιοχή αποκλείστηκε και στο σημείο όπου επιχειρούσε η ομάδα κλήθηκε ο αρμόδιος υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ ώστε να διαφυλάξει την οριοθετημένη σκηνή μέχρι να έρθουν τα αρμόδια όργανα που διεξάγουν την προανάκριση και την κύρια ανάκριση.
«Με την καθοδήγηση των αστυνομικών αρχών, περιορίσαμε την περιοχή ερευνών και ξεκινήσαμε το περασμένο Σάββατο με συνολικά 3 σκύλους- ανιχνευτές. Το πεδίο δεν ήταν ούτε εύκολο, ούτε δύσκολο, μόνο την πρώτη μέρα είχε πολύ δυνατό αέρα που δυσκόλευε τη δουλειά μας. Τελικά, χθες, ο Echo εντόπισε το πτώμα μετά από δύο ημέρες ερευνών. Στάθηκε στο σημείο και μου έδωσε κινησιολογική και ηχητική ειδοποίηση» λέει ο κ. Αλεξανδρής.
Αnubis Coldcase K9 Team: Η ομάδα των 11 εκπαιδευμένων σκύλων
Ο Echo, που είναι βελγικός ποιμενικός, ανήκει στην ομάδα των συνολικά 11 εκπαιδευμένων σκύλων ανίχνευσης που διαθέτει η «Αnubis Coldcase K9 Team» και έχει συμμετάσχει και σε άλλες επιχειρήσεις. Μάλιστα, η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία, με σχετική της ανακοίνωση, εξέφρασε την πρόθεσή της να βραβεύσει τον συγκεκριμένο σκύλο ανιχνευτή και τον επικεφαλής εκπαιδευτή του. Όμως ο κ. Αλεξανδρής, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς κρίνει την πρόθεση της Φιλοζωικής, είναι κατηγορηματικός: «Το βραβείο ανήκει στην οικογένεια του θύματος που έκανε τόση υπομονή. Εμείς κάναμε απλώς τη δουλειά μας...»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.