Ελλαδα

Τρεις συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Στον φάκελο της Greek Mafia οι εκτελέσεις τους

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δολοφονημένος Γιάννης Σκαφτούρος
Οι εκτελέσεις Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη βρίσκονται στον φάκελο της ΕΛ.ΑΣ. για το «ξεκαθάρισμα» στη Greek Mafia

Greek Mafia: Τρεις συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη - Το χρονικό των μαφιόζικων εκτελέσεων

Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις τριών ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στις εκτελέσεις των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη. Οι αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση οκτώ ακόμη ατόμων και οι εξελίξεις στην Greek Mafia φαίνεται να είναι ραγδαίες, μετά και τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.  

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyhlk87gtty9)

Σήμερα το πρωί οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Από τα συνολικά οκτώ άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί για εμπλοκή στις δολοφονίες, ένα βρίσκεται στην Ελλάδα και ένα δεύτερο στο Μαυροβούνιο. Εκτιμάται δε, ότι μεταξύ των οκτώ ίσως βρίσκεται και ο ηθικός αυτουργός. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε έρευνες σε σπίτια των προσώπων που συνελήφθησαν. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο συλληφθέντες έχουν καταγωγή από χώρες της πρώην Σοβιετική Ένωσης, ενώ στο σπίτι του τρίτου ατόμου που συνελήφθη βρέθηκε οπλισμός και γεμιστήρες από καλάσνικοφ. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyhko4hpmqmx)

Στον φάκελο της Greek Mafia οι δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Οι δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη βρίσκονται στον φάκελο της ΕΛ.ΑΣ. για τις μαφιόζικες εκτελέσεις που αφορούν τη Greek Mafia. Ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος - γνωστός και ως «θείος Τζο» -  δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, μαζί με τον Διονύση Μουζακίτη, δολοφονήθηκαν τον Ιούνιο του 2023 στον Πειραιά, έξω από το σπίτι του Ρουμπέτη, ενώ η συγκεκριμένη επίθεση έχει πολλές ομοιότητες με την πρόσφατη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyhi2pzteort)

Greek Mafia: Το χρονικό της εκτέλεσης του Γιάννη Σκαφτούρου 

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείτο ένα από τα βασικά στελέχη της «Greek Mafia». Ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Θείος Τζο» και υπήρξε το δεξί χέρι του διαβόητου Βασίλη Στεφανάκου ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018.

Υπήρξε επίσης συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού και είχε κατηγορηθεί για απαγωγές με γνωστότερη αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Στο «βιογραφικό» του υπήρχαν συμβόλαια θανάτου αλλά και εκβιασμοί. Οι εκτελεστές γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα του 2022 έφτασαν στο εξοχικό του Γιάννη Σκαφτούρου. Οι δράστες, αφού μπήκαν στην αυλή του εξοχικού του 55χρονου θύματος, άρχισαν να πυροβολούν, ενώ στον χώρο βρίσκονταν τουλάχιστον 15 άτομα. Οι δράστες πυροβόλησαν τον Γιάννη Σκαφτούρο ο οποίος κατά πληροφορίες, πριν πέσει νεκρός. Από τις ριπές τραυματίστηκε η 22χρονη κόρη του θύματος καθώς και ένας 45χρονος, συγγενής εξ αγχιστείας του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος φαίνεται πως τράβηξε όπλο και κυνήγησε για αρκετή ώρα τους δράστες. Περίοικοι που άκουσαν τους πυροβολισμούς επιχείρησαν να κυνηγήσουν τους δράστες, που αναγκάστηκαν πιθανότατα λόγω βλάβης να εγκαταλείψουν μια από τις μηχανές διαφυγής τους. 

Το όνομα του Γιάννη Σκαφτούρου συνδέθηκε με τον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018, και τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές. Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης είχε απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές αρχές για μία σειρά από σοβαρά αδικήματα που αφορούσαν εμπλοκή σε δολοφονία, την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομά του μαζί με του Στεφανάκου και του Βλαστού είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφίες για συμμορίες της νύχτας, εκβιάσεις, εμπρησμούς κι άλλα αδικήματα.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος λίγο πριν αποφυλακιστεί και ενώ κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, η οποία είχε αποδοθεί σε μέλη της αλβανικής μαφίας. Η πόρτα των φυλακών άνοιξε τελικά πριν από τρία χρόνια για τον Γιάννη Σκαφτούρο μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την υπόθεση του επονομαζόμενου συνδικάτου του εγκλήματος, στο οποίο αποδόθηκε και η απαγωγή Παναγόπουλου.

Greek Mafia: Η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, φέρεται να ήταν το δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου και αποφυλακίστηκε λίγο μετά τη δολοφονία του, τον Ιανουάριο του 2018. Έκτοτε έδινε το παρόν σε αστυνομικό τμήμα. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα τις 8ης Ιουνίου 2023 έπεσε νεκρός μαζί με έναν φίλο του όταν τους πλησίασαν δύο άτομα, τα οποία άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου που επέβαιναν και με καλάσνικοφ τους «γάζωσαν».

Ο Βασίλης Ρουμπέτης ήταν γνωστός στις αρχές για υποθέσεις που αφορούν ανθρώπους της νύχτας αλλά και για οπαδική βία. Μάλιστα, είχε συλληφθεί για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου. Ο νεαρός είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ. Στις 29 Μαρτίου 2007 στη λεωφόρο Λαυρίου. Το 2012 ο οδηγός ταξί, κατά δήλωση του, Βασίλης Ρουμπέτης καταδικάστηκε για συνέργεια στη δολοφονία του Φιλόπουλου.

Ο δεύτερος νεκρός, ο Διονύσης Μουζακίτης, βρισκόταν «στα ραντάρ» της αστυνομίας για διάφορες υποθέσεις, ενώ είχε στενές σχέσεις με τον Ρουμπέτη. Οι δυο τους, ανήκαν στην παλιά φρουρά και έπρεπε να βγουν από τη μέση, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών, μια και παραμένει σε εξέλιξη το ξεκαθάρισμα ανάμεσα στους ανθρώπους της νύχτας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ