Ελλαδα

Greek mafia: Βαρύ το κατηγορητήριο για τους δύο συλληφθέντες που εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου

Αντιμετωπίζουν δίωξη για 9 κακουργήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Greek mafia: Βαρύ το κατηγορητήριο για τους δύο συλληφθέντες που εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου
Οι δυο συλληφθέντες φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και Μουζακίτη © EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Oι δύο συλληφθέντες φέρονται ως οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου και της διπλής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη

Δίωξη για εννέα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα αντιμετωπίζουν οι τρεις συλληφθέντες που φέρονται ως μέλη της Greek Mafia.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyi0h5ubj5ap)

Ο εισαγγελέας, με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 39χρονου και του 21χρονου, ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Το βαρύ κατηγορητήριο, με βάση το οποίο θα απολογηθούν τη Δευτέρα, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων αξιόποινες πράξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyi0sc6uzjnt)

Στον φάκελο της Greek Mafia οι δολοφονίες Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και Μουζακίτη

Με βάση τα στοιχεία της αστυνομικής προανακριτικής έρευνας οι δυο συλληφθέντες της Greek Mafia φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου, στα Σκούρτα Βοιωτίας, τον Απρίλιο 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο, στον Κορυδαλλό και για τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου στην Κατερίνη και δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου.

Greek mafia: Βαρύ το κατηγορητήριο για τους δύο συλληφθέντες που εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου
© EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο τρίτος συλληφθείς βαρύνεται μόνο με τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δε φέρεται να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες. Σε κατ’ οίκον έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι δε γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του.

Οι τρεις παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή και μετά από προθεσμία που έλαβαν θα απολογηθούν την Δευτέρα.

               

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ