Ελλαδα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Υπό κατάληψη ΑΕΙ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων
(φωτογραφία αρχείου) © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα (18.1) στα Προπύλαια

Για τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Αυστηρά θα είναι τα κριτήρια για την αδειοδότηση μη κρατικών ΑΕΙ
Αυστηρά θα είναι τα κριτήρια για την αδειοδότηση μη κρατικών ΑΕΙ ©Dom Fou/ Unsplash

Ήδη η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στο Προπύλαια. Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από πλευράς του αναφέρει πως «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων».

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Υπό κατάληψη ΑΕΙ

Την ίδια ώρα, στα πανεπιστήμια της χώρας παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών. ΑΕΙ τελούν υπό κατάληψη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι τμημάτων παίρνουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις διαρκείας. Μέχρι σήμερα, υπό κατάληψη βρίσκονται τουλάχιστον 80 σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εξεταστική περίοδος ξεκινά την επόμενη εβδομάδα. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyh5wxwdxdex)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ