Ελλαδα

Ομερτά για τη δολοφονία του αρχηγού της Greek Mafia - Τι «είδε» το Ανθρωποκτονιών στον τρόπο δράσης των εκτελεστών

Οι έρευνες και τα σενάρια που εξετάζονται για το «χτύπημα» στον Νέο Κόσμο

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Greek Mafia: Ομερτά για τη δολοφονία του 44χρονου - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εκτέλεση στον Νέο Κόσμο.
Πολλούς γρίφους για τις αρχές παρουσιάζει η υπόθεση δολοφονίας του αρχηγού της Greek Mafia © ATHENS VOICE

Greek Mafia: Ομερτά για τη δολοφονία του 44χρονου - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εκτέλεση στον Νέο Κόσμο.

Το ποιος θα μπορούσε να έχει ζητήσει τη δολοφονία του φερόμενου ως αρχηγού της ελληνικής μαφίας, αποτελεί ένα γρίφο για τις αρχές, ενώ παρά τις προσπάθειες προσέγγισης τις τελευταίες ώρες ανθρώπων εντός και εκτός φυλακών, τα στόματα, είναι ερμητικά κλειστά.

Greek Mafia: Ομερτά για τη δολοφονία του 44χρονου - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εκτέλεση στον Νέο Κόσμο.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονικής επίθεσης στον Νέο Κόσμο © ATHENS VOICE

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το συμβόλαιο να μην είχε κλειστεί μόνο από ένα άτομο αλλά από περισσότερους αντιπάλους του 44χρονου επιχειρηματία, μιας και τα μέτωπα που είχε ανοίξει ήταν πολλά.

Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν οι πληροφορίες των αστυνομικών τα τελευταία χρόνια, αναφορικά με τις έχθρες που φέρεται να είχε ανοίξει ο επιχειρηματίας με άλλους ανθρώπους της νύχτας.

Greek Mafia: Ανάλυση δεκάδων βίντεο

Ως προς το κομμάτι των ερευνών για τον εντοπισμό των δολοφόνων, αυτές συνεχίζονται δίχως κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη.

Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στην ανάλυση των δεκάδων βίντεο που έχουν ήδη στην κατοχή τους οι αστυνομικοί ενώ γίνεται ήδη προσπάθεια να ανακτηθούν ακόμη περισσότερα υλικά μήπως και βρεθεί κάποιο πλάνο που να βοηθήσει στην αναγνώριση των δραστών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyfc711xylc9)

Για τους αστυνομικούς, το πιθανότερο είναι πως οι δολοφόνοι ήταν από το εξωτερικό. Σίγουρα έχουν άψογη στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση, με τον βασικό εκτελεστή να δείχνει εμπειρία και πιθανότατα να μην είναι η πρώτη φορά που σκοτώνει άνθρωπο.

Νέος Κόσμος: Τι δείχνει ο τρόπος δράσης του βασικού εκτελεστή

Επίσης, έχει ενδιαφέρον το γεγονός, σχολιάζουν στελέχη του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής πως ο δράστης χειρίζεται με την ίδια ευκολία τόσο το αριστερό χέρι, όσο και το δεξί, το καλάσνικοφ και το πιστόλι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyfbfltpyi89)

Αφού δεν εντοπίστηκαν οι δράστες τις πρώτες ώρες, μετά την δολοφονική επίθεση, θα πρέπει να γίνει ενδελεχής έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις του οργανωμένου εγκλήματος, αφού προς το παρόν, κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα μπορούσε να δώσει την εντολή, να «χρυσοπληρώσει» το συμβόλαιο θανάτου και να φέρει εισαγόμενους δολοφόνους, λένε οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ