Ελλαδα

Ποιοι και γιατί έβγαλαν από τη μέση τον αρχηγό της Greek Mafia

Η δράση του 44χρονου, η ανέλιξή του στην ηγεσία και η άγρια δολοφονία του

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς έδρασαν οι δολοφόνοι του 44χρονου αρχηγού της Greek Mafia © Unsplash
Πώς έδρασαν οι δολοφόνοι του 44χρονου αρχηγού της Greek Mafia © Unsplash

Greek Mafia: Ποιος είναι ο 44χρονος που δολοφονήθηκε στον Νέο Κόσμο και ποιοι τον «έβγαλαν από τη μέση»

Μπλόκα σε λιμάνια και τελωνειακούς σταθμούς έχουν στήσει οι αστυνομικοί αναζητώντας τα ίχνη των εκτελεστών του Β.Ζ., του 44χρονου επιχειρηματία που δολοφόνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (14/1) τουλάχιστον τρία άτομα, στον Νέο Κόσμο. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι δολοφόνοι είναι «εισαγώμενοι» αφού ελάχιστοι Έλληνες ή διαβιούντες στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αναλάβουν να φέρουν εις πέρας αυτό το συμβόλαιο θανάτου του «capo di capi», του αρχηγού των αρχηγών της λεγόμενης Greek Mafia.

Πώς έδρασαν οι δολοφόνοι του 44χρονου αρχηγού της Greek Mafia © Unsplash
Πώς έδρασαν οι δολοφόνοι του 44χρονου αρχηγού της Greek Mafia © Unsplash

Πώς έδρασαν οι δολοφόνοι του αρχηγού της Greek Mafia

Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται σχεδόν από την πρώτη στιγμή το βίντεο από την δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη. Απεικονίζει τον 44χρονο να βγαίνει από το πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε στη συμβολή της Φρατζή με την Ηλία Ηλιού. Κοντοστέκεται έξω από το αυτοκίνητό του, ένα θωρακισμένο μαύρο BMW, κοιτάζει δεξιά αριστερά τον δρόμο και με αργές κινήσεις μπαίνει στο όχημα.

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι καραδοκούσαν στο όχημα στο οποίο επέβαιναν σε μικρή απόσταση, εκτιμούν οι αστυνομικοί. Μόλις τον είδαν να βγαίνει από το κτήριο, έκαναν την κίνησή τους. Ο οδηγός σταμάτησε το κλεμμένο Lexus πίσω από το όχημα του 44χρονου.

Στο βίντεο εμφανίζονται τουλάχιστον δύο εκ των δολοφόνων να βγαίνουν. Ο ένας, που κρατά kalasnikof, τρέχει προς την θέση του οδηγού και αδειάζει τον γεμιστήρα πάνω στη θέση του οδηγού. Κάνει τρία βήματα πίσω, προσπαθεί να αλλάξει γεμιστήρα, πλην όμως του πέφτει στο έδαφος. Σκύβει, την πιάνει και την τοποθετεί στο πολεμικό όπλο και επιστρέφει στο παράθυρο του οδηγού, όπου αδειάζει και τη δεύτερη γεμιστήρα. Κάνει πάλι πίσω μερικά βήματα και δράση αναλαμβάνει ο συνεργός του, ο οποίος πηγαίνει στην πίσω δεξιά θέση του συνεπιβάτη και αδειάζει και αυτός τη γεμιστήρα από το kalasnikof του.

Ο πρώτος δολοφόνος επιστρέφει, αφήνει κάτω το πολεμικό τυφέκιο, βγάζει ένα πιστόλι, ανοίγει την πόρτα του οδηγού και ρίχνει τουλάχιστον δύο φορές στον 44χρονο, τις χαριστικές βολές, για να βεβαιωθεί πως δεν θα γλιτώσει.

Στην συνέχεια, οι δράστες επιβιβάζονται στο όχημά τους και εξαφανίζονται. Πηγαίνουν σε ένα γνώριμο μέρος, στο Σχιστό, όπου και πυρπολούν το όχημα. Σε όλη την διαδρομή φαίνεται πως έχουν ομάδα υποστήριξης δύο άτομα που επιβαίνουν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού η οποία φαίνεται σε άλλο οπτικό υλικό.

Τα ίχνη των δολοφόνων χάνονται μετά το Σχιστό, με τους αστυνομικούς να αναζητούν κάμερες από σπίτια και καταστήματα της περιοχής, μήπως και καταφέρουν να εντοπίσουν τα στοιχεία των δραστών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyeone27jzs9)

Η Greek Mafia και το μήνυμα των εκτελεστών του 44χρονου

Η μαφιόζικη εκτέλεση φαίνεται πως δεν είχε στόχο μόνο τον 44χρονο αλλά να στείλει και μήνυμα προς τους επίδοξους διαδόχους που ευελπιστούν να αποκτήσουν τα ηνία της αποκαλούμενης «Greek Mafia», εκτιμούν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Ο 44χρονος επιχειρηματίας είχε ανοίξει μέτωπα με την πλειοψηφία των ομάδων της νύχτας που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Μετά τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, ο 44χρονος ήταν ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να «τρέξει» το ελληνικό συνδικάτο.

Η δράση του 44χρονου και η ανέλιξή του στην Greek Mafia

Εάν και μέχρι σήμερα ουδέποτε ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του σε κάποια ενέργεια, οι αστυνομικοί, βάσει πληροφοριών που συγκέντρωσαν από ανθρώπους της νύχτας και πληροφοριοδότες από σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, θεωρούν πως ίσως να έχει σχέση με τη δολοφονία του 38χρονου Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του Λευτέρη Μουζακίτη, του Βασίλη Στεφανάκου, του Μανώλη Καραγιάννη, του Δημήτρη Μάλαμα και δεκάδων ακόμη δολοφονικών επιθέσεων. Ωστόσο, ο Βαγγέλης, γνωστός και ως «Ζαμπόν», ουδέποτε αποδείχθηκε πως είχε σχέση με τις επιθέσεις εις βάρος αυτών των ατόμων.

Ήταν ο άνθρωπος που ρύθμιζε τα πάντα στη νύχτα. Και όχι μόνο. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήλεγχε τις περισσότερες μεγαλουπόλεις αλλά και αρκετά από τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου. Η δράση της ομάδας του ήταν τεράστια, λένε οι αστυνομικοί που τα τελευταία χρόνια τον ερευνούσαν.

Προέκυψαν ενδείξεις πως υπήρχε εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, αναβολικών, προστασία νυχτερινών καταστημάτων, εκβιάσεις, αρπαγές, εισπράξεις χρεών για λογαριασμό τρίτων, οίκους ανοχής, κλοπές οχημάτων, παροχή κάθε είδους προστασίας, ξυλοδαρμούς, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ένα σωρό ακόμη εγκληματικές ενέργειες. 

Για όλα αυτά όμως ουδέποτε λογοδότησε στις δικαστικές αρχές, παρά μόνο για μικροαδικήματα για τα οποία είχε συλληφθεί. Όπως για παράδειγμα, για παράνομη οπλοφορία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyems17f5ydl)

Ποιος τον «έβγαλε από τη μέση»;

Ως προς το ποιος ειδικότερα μπορεί να κρύβεται πίσω από την δολοφονία του «Ζαμπόν», η λίστα υπόπτων είναι τεράστια, λένε οι αστυνομικοί. Άνθρωποι από κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων, μέχρι νονούς της νύχτας ακόμη και «θιγμένους» επιχειρηματίες.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν αρχικά υλικό από κάμερες ασφαλείας ώστε να εντοπίσουν τις κινήσεις των δολοφόνων πριν και μετά την επίθεση. Επίσης, έχουν κατασχέσει το κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνομιλίες που είχε τον τελευταίο καιρό και κυρίως για να μάθουν τον λόγο που οι ένοπλοι σωματοφύλακές του, που πάντα ήταν δίπλα του σε κάθε μετακίνηση, δεν βρίσκονταν στο πόστο τους τα ξημερώματα της Κυριακής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ