Εντάσεις στις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Εντός του Ιανουαρίου θα τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο
Μη κρατικά πανεπιστήμια: Μικρών εντάσεων επεισόδια στις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Ειδικότερα, οι φοιτητές συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις , που τους απώθησαν με τις ασπίδες τους ενώ προχώρησαν και σε περιορισμένη χρήση χημικών.
Η κατάσταση αποκλιμακώθηκε γρήγορα
Η κατάσταση αποκλιμακώθηκε γρήγορα και μετά από λίγη ώρα οι φοιτητές αποχώρησαν.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία άρθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ήταν σε εφαρμογή, και έχει πλέον αποκατασταθεί η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.
Εντάσεις και στη Θεσσαλονίκη
Επίθεση με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ εξαπέλυσε ομάδα αγνώστων προς διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν σε επιφυλακή στην περιοχή των κοιμητηρίων Ευαγγελίστριας, απέναντι από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Τα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εξήλθαν αιφνιδιαστικά από το campus του ΑΠΘ, και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι τους απώθησαν με χρήση χημικών.
Λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η πορεία κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, στην οποία συμμετείχαν και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Φωτογραφίες: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε δηλώσει πως είχε κάνει χρήση ecstasy, πως ήταν μια «καταπληκτική εμπειρία», αλλά ο ίδιος προτιμάει το «χόρτο»
Mε αφορμή τα Τέμπη και τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Περίοικοι την ακινητοποίησαν πριν βγει στον κεντρικό δρόμο
Τι ισχύει για πλοία, αεροπλάνα και ΜΜΜ
Δορυφορική εποπτεία υψηλής ακρίβειας σε όλο το δίκτυο - Μια ελληνική τεχνολογική πρωτοπορία που ενισχύει την ασφάλεια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι Αρχές δεν εντόπισαν κάτι επικίνδυνο
Τι είπε ο Δημήτρης Ξενάκης για το περιστατικό με τη μητέρα του φοιτητή
Κινητοποίηση για συλλογικές συμβάσεις και επαναφορά του ταμείου ανεργίας
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Πού θα πρέπει να μπουν οι γονείς και οι κηδεμόνες
Πού εντοπίστηκε από τις Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο 41χρονος επιτέθηκε με κράνος, ο 70χρονος απάντησε με μαχαίρι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.