- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τι πραγματικά συνέβη με την υπόθεση του προγραμματιστή στην Ανάβυσσο
Τα ερωτήματα που προσπαθούν να απαντήσουν οι αρχές
Ανάβυσσος: Η κινηματογραφική αρπαγή του προγραμματιστή - Τι εξετάζουν οι αρχές στην περίεργη αυτή υπόθεση
Τα ίχνη των δύο συνεργών του 24χρονου Μολδαβού αναζητούν οι αστυνομικοί σε μία προσπάθεια να λύσουν την περίεργη υπόθεση αρπαγής και ληστείας με θύμα γνωστό πρόγραμματιστή ηλεκτρονικών συστημάτων στην Ανάβυσσο. Το θύμα φαίνεται ότι το είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τους οι τρεις αλλοδαποί άνδρες καθώς γνώριζαν ότι είχε αρκετά χρήματα αλλά και κρυπτονομίσματα.
Την ώρα που ο ίδιος έφευγε αργά το βράδυ από φιλικό του σπίτι στην Ανάβυσσο, οι δράστες εμφανιζόμενοι ως αστυνομικοί των ακινητοποίησαν δήθεν για έλεγχο. Τότε του έδεσαν τα χέρια και τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή, όπου του πήραν τις κάρτες ανάληψης χρημάτων που είχε, ενώ τον ανάγκασαν να τους δώσει και τους κωδικούς PIN.
Παράλληλα του άρπαξαν και τα κινητά τηλέφωνα και με την απειλή βίας ο προγραμματιστής ξεκλείδωσε τις συσκευές με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση στις εφαρμογές του θύματος και να του αρπάξουν μεγάλο αριθμό κρυπτονομισμάτων.
Ανάβυσσος: Το θύμα έσπασε τις χειροπέδες και κάλεσε για βοήθεια
Εν συνεχεία, όπως κατήγγειλε το θύμα, τον εγκατέλειψαν πάνω στον κεντρικό δρόμο στη λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου και με τα κλειδιά που του άρπαξαν πήγανε στο γραφείο του, στα σύνορα Αμπελοκήπων-Κολωνακίου. Στον ενδιάμεσο όμως χρόνο ο κατηγορούμενος κατάφερε να λυθεί σπάζοντας, όπως είπε χαρακτηριστικά, τις χειροπέδες με τις οποίες τον είχαν δώσει στο τιμόνι του οχήματος και τρέχοντας έφτασε σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων σε μικρή απόσταση όπου ενημέρωσε τηλεφωνικά τη μητέρα του αλλά και τις αστυνομικές αρχές.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο κτίριο της οδού Γεροστάθη εντόπισαν τον έναν εκ των δραστών, τον κυνήγησαν και κατάφεραν έπειτα από καταδίωξη να τον συλλάβουν, παρά το γεγονός ότι ο δράστης είχε κρυφτεί κάτω από ένα αυτοκίνητο, στην οδό Δημοχάρους.
Οι υπόλοιποι συνεργοί του κατάφεραν να εξαφανιστούν αφού παρεσυραν με το όχημα τους έναν πεζό αστυνομικό και αναζητούνται από τις αρχές. Ως προς τα κίνητρα της αρπαγής αυτά για τις αρχές φαίνεται να είναι ξεκάθαρα, αφού σχετίζονται με την ληστεία και την αφαίρεση των κρυπτονομισμάτων από τον γνωστό προγραμματιστή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και διάνοιξη του μεγάλου παρακαμπτήριου άξονα της Αθήνας
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη
Αναλυτικά πότε θα αναχωρήσουν οι πρώτοι και οι τελευταίοι συρμοί σε μετρό και τραμ
Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τις αρκούδες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας
Eξέχουσα και επιδραστική προσωπικότητα που υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο με σπάνιο ήθος και απαράμιλλο σθένος
Συγκλονιστική ομιλία στα αποκαλυπτήρια μνημείου -Δεν είμαστε λαθρέμποροι, απαντά
Νυχτερινή εισβολή σε εκκλησία νεκροταφείου, με εργαλεία ανασκαφής και ανιχνευτή μετάλλων
Νεφώσεις, τοπικές βροχές και βοριάδες έως 7 μποφόρ σε αρκετές περιοχές
Μοιραίο δυστύχημα κατά την αποβίβαση, σοβαρός τραυματισμός και κατάληξη στο Γεννηματάς
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία της δημοσιογράφου στου Παπάγου
Αυτοψία Χαρδαλιά στα έργα που αλλάζουν το ενεργειακό αποτύπωμα της Γκράβας
Ήλιος και άνοδος της θερμοκρασίας την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου
Στάσεις εργασίας, κλειστοί σταθμοί και αλλαγές σε όλα τα δρομολόγια των μέσων σταθερής τροχιάς
Οι επεξηγηματικοί χάρτες του Meteo
Αν, φυσικά, οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν
Συναγερμός στις Αρχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.