- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κύκλωμα με «εγκέφαλο» κρατούμενο διακινούσε κοκαΐνη στη Μεσσηνία
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ θα είχε κέρδη μεγαλύτερα των 50.000 ευρώ
Μεσσηνία: Κύκλωμα με «εγκέφαλο» κρατούμενο διακινούσε κοκαΐνη - Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ θα είχε κέρδη μεγαλύτερα των 50.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ εγκληματική οργάνωση, που το τελευταίο δίμηνο διακινούσε κοκαΐνη σε τοξικομανείς στη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές «εγκέφαλος» του κυκλώματος είναι ένας 38χρονος κρατούμενος, ο οποίος «πάσαρε» τα ναρκωτικά σε μια 40χρονη αλλοδαπή. Εκείνη, με τη σειρά της, τα προωθούσε σε έναν 42χρονο για να τα πουλάει σε πιάτσες ναρκωτικών.
Μάλιστα, όπως υπολογίζει η ΕΛΑΣ, το κύκλωμα θα είχε κέρδη μεγαλύτερα των 50.000 ευρώ από την διακίνηση της κοκαΐνης.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (27.12.2023) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δύο άτομα, 42χρονος ημεδαπός και 40χρονη αλλοδαπή, αντίστοιχα, μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.
Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος ημεδαπός, από διμήνου, περίπου, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης) στη Μεσσηνία και στη συνέχεια τις πωλούσε σε τοξικομανείς έναντι χρημάτων. Όπως προέκυψε, προμηθευόταν τις εν λόγω ναρκωτικές ουσίες από την 40χρονη αλλοδαπή, η οποία δρούσε κατ΄εντολή του 38χρονου, έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης, αλλοδαπού.
Από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψε ότι η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.
Οι συλληφθέντες προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης.
Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (27.12.2023) μεσημβρινές ώρες, παράλληλες έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου:
στην οικία του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -16- γραμμαρίων,
· -1- κινητό τηλέφωνο,
· το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών,
στην οικία της 40χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -97,9- γραμμαρίων,
· -1- κινητό τηλέφωνο,
· -1- ζυγαριά ακριβείας και
· το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.
Τέλος, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαδέχεται τη Μαίρη Μηνά
Δρόμοι έγιναν...ποτάμια, φωτεινοί σηματοδότες σε πολλά σημεία βραχυκύκλωσαν
Θετικό δείγμα βρέθηκε σε παρτίδα του προϊόντος ελληνικής εταιρίας
Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις
Ένα από τα σημαντικότερα έργα εναλλακτικού τουρισμού στα Χανιά και συνολικά στην Κρήτη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Συνεχίζονται οι αυτοψίες στη Βόρεια Εύβοια
Τι ισχύει για όσους ξεχάσουν να δηλώσουν τον καθαρισμό
Η πυρκαγιά ξέσπασε όταν το όχημα βρισκόταν εν κινήσει
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
«Δεν πρόκειται για ομοιόμορφη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»
Το σχόλιο για τις δηλώσεις του Ευθύμιου Λέκκα
218 κάτοικοι δολοφονήθηκαν με αγριότητα - ανάμεσά τους βρίσκονταν 53 παιδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.