- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αγωνία για την 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ - Διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα
Τι λέει ο διευθυντής της ΜΕΘ Α. Κιούλπαλης
Ηράκλειο: Διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα στην 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ - Τι λέει ο διευθυντής της ΜΕΘ Α. Κιούλπαλης
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 17χρονη μαθήτρια από την Αθήνα, η οποία στη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής του σχολείου της και μετά από κατανάλωση, πιθανότατα, μερίδας βουτύρου, υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ανέστη Κιούλπαλη στο κορίτσι μετά από 15 μέρες, άρχισαν να διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα, προκειμένου να δουν τη νευρολογική του κατάσταση.
«Στο κορίτσι αρχίσαμε να διακόπτουμε τα κατασταλτικά φάρμακα, διότι οι ενδοκράνιες πιέσεις έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα που είναι μέσα στο φυσιολογικό πλαίσιο. Σταματάμε σιγά-σιγά την καταστολή, για να ελέγξουμε τη νευρολογική κατάσταση του παιδιού» τόνισε ο κ. Κιούλπαλης, που επισήμανε ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, που θα είναι μηδενική η κατασταλτική δράση των φαρμάκων.
«Υπολογίζουμε ότι για να πέσουν στο μηδέν τα επίπεδα των φαρμάκων, θα χρειαστούν κάποιες ημέρες» επισήμανε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αμέσως μετά «θα προχωρήσουμε στα τεστ εγκεφαλικής βιωσιμότητας, δηλαδή να εντοπίσουμε αν υπάρχει εγκεφαλικός θάνατος ή υπάρχει ζωή».
Το χρονικό της υπόθεσης με την 17χρονη
Η 17χρονη παρουσίασε αλλεργικό σοκ μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο όπου διέμενε με τους συμμαθητές και τους καθηγητές της στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής στην Κρήτη. Το 17χρονο κορίτσι γνώριζε πως είναι αλλεργική και έτσι αμέσως έκανε ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της.
Μετά από λίγα όμως λεπτά η 17χρονη κατέρρευσε. Αμέσως σήμανε συναγερμός και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία γιατρού μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Βενιζελείου σε καρδιακή ανακοπή. Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και στη συνέχεια η 17χρονη εισήχθη διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.