Ελλαδα

Βασίλης Καρράς: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στη Θεσσαλονίκη

Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του - Πώς τον αποχαιρέτησαν φίλοι και συνάδελφοι από τον καλλιτεχνικό χώρο

62224-137655.jpg
Newsroom
24’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Καρράς: Σίγησε για πάντα η φωνή του λαϊκού τραγουδιστή
Βασίλης Καρράς: Σίγησε για πάντα η φωνή του λαϊκού τραγουδιστή © ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI

Βασίλης Καρράς: Σίγησε για πάντα η φωνή του λαϊκού τραγουδιστή - Πώς τον αποχαιρέτησαν φίλοι και συνάδελφοι από τον καλλιτεχνικό χώρο

Η είδηση του θανάτου του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε χθες, Παραμονή Χριστουγέννων, από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και στους αμέτρητους θαυμαστές του.

Ο Βασίλης Καρράς νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου έχτισε τις βάσεις για την μεγάλη καριέρα του.

Η ανακοίνωση του επίσημη λογαριασμού του στα social media αναφέρει πως η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη από τις 09:00 έως 13:00 μμ. Η ταφή θα γίνει στην γενέτειρά του το Κοκκινοχώρι Καβάλας την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 12. Επιθυμία της οικογένειας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών Φλόγα.

Αναλυτικά, η ανάρτηση αναφέρει: «Τέλος εποχής. Η αυλαία έπεσε για τον μεγαλύτερο Έλληνα λαϊκό τραγουδιστή της εποχής μας! Απόψε το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου του 2024 παραμονή Χριστουγέννων ο αγαπημένος μας Βασίλης Καρράς μας άφησε για πάντα. Από σήμερα ο καλλιτέχνης που όλοι λατρέψαμε θα βρίσκεται παρέα με άλλους μεγάλους, με τον Στράτο, τον Στέλιο, την Ρίτα, τον Νίκο Παπάζογλου, τον Δημήτρη Μητροπάνο… ακόμα και με τον Παντελή! Η απώλεια του Βασίλη είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη μα θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε το σόκ και να στηρίξουμε την οικογένειά του! Ο Βασίλης Καρράς υπήρξε πέρα απο καλός τραγουδιστής ένας σπουδαίος άνθρωπος που βοήθησε πολύ κόσμο εντός και εκτός δουλειάς..! Δοτικός και γενναιόδωρος στη δουλειά και στη ζωή, στους συνεργάτες και στον απλό κόσμο.

»Ο Βασίλης δεν επεδίωξε ποτέ την αυτοπροβολή, δεν έβαλε ποτέ τον εαυτό του πάνω από συναδέλφους παλιούς και νέους. Ήταν από τους καλλιτέχνες που όχι μόνο δεν κρατούσε τον κόσμο σε απόσταση αλλά που επεδίωκε την επαφή μαζί του. Γι’ αυτό με δική του παρότρυνση γεννήθηκε και γιγαντώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα fan club στην Ελλάδα αν όχι το μεγαλύτερο και η πόρτα και η αγκαλιά του ήταν πάντα ανοιχτές!!! Ξημερωβραδιάζαμε στα καμαρίνια κι εκείνος όταν μας έβλεπε έλεγε καλώς τα παιδιά μου!!!Το ίδιο ανοιχτή ήταν η αγκαλιά του για νέους και παλιούς συναδέλφους και καθόλου τυχαίο που έχτισε ισχυρές φιλίες στον χώρο!!! Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έδωσε γερή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο. Το πάλεψε πολύ γενναία έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασής του από την πρώτη στιγμή!

»Ο Βασίλης Καρράς μπορεί να έφυγε μα ακόμα είναι εδώ…! Πάντα θα είναι εδώ!!! Μέσα από τα τραγούδια του και από τις αναμνήσεις που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια! Εμείς τα καλύτερα ταξίδια τα κάνανε μαζί του και πάντα θα τα κάνουμε μαζί του! Είμαστε περήφανοι και ήταν τιμή μας που μας έδωσε το δικαίωμα να τον γνωρίσουμε και να τον εκπροσωπούμε! Δίνουμε ιερή υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε το καλλιτεχνικό έργο και την παρακαταθήκη που μας άφησε ώστε να τον γνωρίσουν και οι επόμενες γενιές μέσα από τις εμπειρίες μας!!!

»Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους! Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τρίτη 26/12 στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη από τις 09:00 έως 13:00 μμ. Η ταφή θα γίνει στην γενέτειρά του το Κοκκινοχώρι Καβάλας την Τετάρτη 27/12 στις 12 η επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών Φλόγα. ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΑΡΧΟΝΤΑ…».

Τέλος εποχής.... Η αυλαία έπεσε για τον μεγαλύτερο Έλληνα λαϊκό τραγουδιστή της εποχής μας! Απόψε το απόγευμα της 24ης...

Posted by Βασίλης Καρράς/Vasilis Karras on Sunday, December 24, 2023

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Βασίλη Καρρά

Φίλοι και συνάδελφοι από τον καλλιτεχνικό χώρο τον αποχαιρετούν από όταν έγινε γνωστή η είδηση θανάτου του σπουδαίου τραγουδιστή. Η πολύ καλή φίλη του Πέγκυ Ζήνα αναφέρθηκε στην απώλεια του λέγοντας: «Ο Β. Καρράς είχε φερθεί στην μητέρα μου πιο γενναιόδωρα από οποιονδήποτε άλλον καλλιτέχνη».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxx5x3qgh45t)

Σε ανάρτησή της νωρίτερα έγραψε: «Έτσι θα σε θυμάμαι πάντα…Έβγαινες με χαμογελαστά παιδικά μάτια και με βαριά φωνή έλεγες: «Καλησπέρα και καλή βραδιά»…και τότε ούρλιαζε ο κόσμος έχοντας ξορκίσει όλα του τα προβλήματα πριν ακόμα ξεκινήσεις να τραγουδάς τις αμέτρητες επιτυχίες σου που μας άφησες προίκα πια για μια ζωή. Νόμιζες ότι αν φύγεις σήμερα Παραμονή Χριστουγέννων ότι θα στεναχωρηθούμε λιγότερο; Θα’σαι το δάκρυ το δικό μας..θα’σαι ο χτύπος στον σφυγμό μας ..τις νύχτες μόνοι όταν θα περνάμε και θα σε τραγουδάμε.. Πάλεψες παραπάνω απ’ όλους το θεριό.. Φεύγεις χορτασμένος από την αγάπη του κόσμου, την επιτυχία και πάνω απ´όλα την οικογένειά σου και τους φίλους σου…καλό σου ταξίδι Βασίλη μου Ελεύθερη νά ναι η ψυχή σου».

«Θα αφιερώσουμε αυτή την βραδιά στον Βασίλη Καρρά» είπε από την πίστα ο Νίκος Οικονομόπουλος, αποχαιρετώντας από την πίστα τον σπουδαίο τραγουδιστή. «Ήταν ένας σπουδαίος τραγουδιστής, ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική μουσική. Θα τον θυμόμαστε με τα τραγούδια του και με την καλή του ψυχή. Με την ανθρώπινη πλευρά του, που οι περισσότεροι άνθρωποι την έχουμε χάσει δυστυχώς. Θα ξεκινήσω το πρόγραμμά μου με έναν διαφορετικό τρόπο, απόψε η βραδιά ξεκινάει ως εξής: Καλησπέρα και καλή βραδιά» είπε στην έναρξή του ο γνωστός τραγουδιστής και στη συνέχεια ερμήνευσε τα τραγούδια “Νύχτα ξελογιάστρα” και “Περιττό να σου πω”.

Η Άννα Βίσση με μια ανάρτησή της στο Instagram έγραψε πως ο Βασίλης Καρράς θα είναι για πάντα εδώ.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός, που εμφανίζεται σε νυχτερινό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, διέκοψε την κανονική ροή του μουσικού προγράμματος για να τραγουδήσει το «Νύχτα Ξελογιάστρα», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά.

«Ώπα, ώπα, ώπα» λέει στους μουσικούς του και αρχίζει να βαράει παλαμάκια με αργό ρυθμό. Οι θαμώνες αμέσως ακολουθούν.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός αποχαιρετά τον Βασίλη Καρρά απο την σκηνή της Πύλης Αξιού 25/12/2023

Με μια φωτογραφία από τα παλιά ο Στέλιος Διονυσίου αποχαιρέτησε τον Βασίλη Καρρά: «Βασιλάρα μου …….. Καψούρα μου …. Σ αγαπώ και…. θα Σ αγαπώ!!! Καλό Ταξίδι.

Με μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Νίκος Κουρκούλης αποχαιρετά τον σπουδαίο λαϊκό ερμηνευτή, τον οποίο θαύμαζε απεριόριστα.

«ΠΟΥ ΠΑΣ ΠΟΥ ΠΑΣ ;;; ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΟΥ ;ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΟΥ …ΔΕ ΞΕΧΝΙΕΣΑΙ …ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥ», έγραψε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής, όταν ενημερώθηκε πως ο Βασίλης Καρράς «έφυγε» από τη ζωή.

«Θα τολμήσω με ταπεινότητα να προτείνω κάτι, αν και δε το συνηθίζω, αλλά σήμερα είναι μια μοναδική μέρα για μένα και επιβάλλεται Αξίζει σήμερα στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ να αφιερώσουμε όλοι οι συνάδελφοι ερμηνευτές – καλλιτέχνες ένα τραγούδι …στον τελευταίο άντρα Λαϊκό Άνθρωπο Ερμηνευτή της γενιάς μας ,ασχέτως σκηνής και είδους μιας και ο Βασιλης ανήκε σε όλους!», σημειώνει στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο Νίκος Κουρκούλης.

4+2 αξέχαστα τραγούδια του Βασίλη Καρρά 

  • Νύχτα Ξελογιάστρα (1989)
Βασίλης Καρράς~Νύχτα Ξελογιάστρα Live Ιερά Οδός 2018
  • Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις (1991)
Vasilis Karras - Aporw an aisthanesai typseis
  • Τηλεφώνησέ Μου (1996)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΟΥ (Official Videoclip DVD Rip HD)
  • Κωνσταντίνα, Βασίλης Καρράς “Το Δηλητήριο” (1996)
Κωνσταντίνα, Βασίλης Καρράς "Το Δηλητήριο"
  • Φαινόμενο (1999)
Vasilis   Karras   --    Fainomeno   [[  Official   Video  ]]  HQ
  • Τα χιλιόμετρα (2005)
Βασίλης Καρράς - Τα χιλιόμετρα - Official Video Clip

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ