Ελλαδα

Ασπρόπυργος: Με ιλιγγιώδη ταχύτητα πήγαιναν τα οχήματα στη μοιραία καταδίωξη

Το βίντεο από τη στιγμή της καταδίωξης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασπρόπυργος: Με ιλιγγιώδη ταχύτητα πήγαιναν τα οχήματα στη μοιραία καταδίωξη
Η κατεστραμμένη μηχανή στην οποία επέβαινε ο 29χρονος αστυνομικός © ertnews.gr

Ασπρόπυργος: Το βίντεο από τη μοιραία καταδίωξη που κατέληξε σε τραγωδία με τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού

Στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η Ερτ, διακρίνονται ένα αυτοκίνητο να κινείται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου με ιλιγγιώδη ταχύτητα και από πίσω να το ακολουθεί ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Μία καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο 29χρονος αστυνομικός τα ξημερώματα της Δευτέρας (18.12) στο ύψος του Ασπρόπυργου

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxrhr4lcnuwx)

Διασωληνωμένος ο δεύτερος αστυνομικός

Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου ο ένας, δυστυχώς, κατέληξε. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δεύτερος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ επέβαινε σε μοτοσικλέτα με συνάδελφο του, όταν συγκρούστηκε με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Ο 29χρονος αστυνομικός και οι συνάδελφοί του συμμετείχαν στην ακινητοποίηση υπόπτων για κλοπή, μετά από κλήση που είχαν δεχθεί από το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Πώς ξεκίνησε η μοιραία για τον 29χρονο αστυνομικό καταδίωξη

Φτάνοντας στο σημείο, στη Νίκαια, οι αστυνομικοί εντόπισαν μόνο το ένα ύποπτο όχημα. Κάλεσαν τον οδηγό να σταματήσει, πλην όμως εκείνος, ανέπτυξε ταχύτητα. Για περίπου 20 λεπτά, το όχημα προσπαθούσε να διαφύγει των αστυνομικών, αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα ενώ παραβίασε όλους τους φωτεινούς σηματοδότες μέχρι να βγει στη λεωφόρο Αθηνών. Από εκεί, κινήθηκε στο ρεύμα προς Ασπρόπυργο και στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, φρέναρε απότομα, με αποτέλεσμα το ίδιο να κάνει και το περιπολικό που ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο οδηγός της μηχανής, δεν πρόλαβε να σταματήσει με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο περιπολικό.

Ο θάνατος του ενός αστυνομικού ήταν ακαριαίος, ενώ ο συνεπιβάτης του, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Συνάδελφοι τους, ξεκίνησαν ήδη τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του οχήματος με τους υπόπτους. Ο 29χρονος φέρεται να εκσφενδονίστηκε 60 μέτρα μακριά από τη μηχανή. 

Από την Πάτρα ο 29χρονος αστυνομικός - Στο πλευρό της οικογένειάς του ψυχολόγοι

Σύμφωνα με το tempo24.news, ο 29χρονος αστυνομικός ήταν από την Πάτρα. Την οικογένειά του για τον χαμό του ενημέρωσε ο ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ, που βρέθηκε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή. H οικογένεια που έχει ακόμη έναν γιό αστυνομικό.

Μαυροειδάκος για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού: «Θέλουμε οι συνάδελφοί μας να μην είναι αναλώσιμοι»

«Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο ακολούθησαν το ύποπτο όχημα και κατά το στάδιο της καταδίωξης φέρεται να υπήρξε ένας επικίνδυνος ελιγμός. Το ένα περιπολικό που ακολουθούσε προσπάθησε να τους αποφύγει και οι συνάδελφοί μου έχουν εκτραπεί» δήλωσε για τον τραγικό θάνατο του 29χρονου ο Στράτος Μαυροειδάκος και πρόσθεσε: «Για κάποιους αυτά τα περιστατικά μπορεί να είναι απλώς νούμερα όμως για εμάς που ξέρουμε τι γίνεται και ξέρουμε τι αγώνα κάνουν τα παιδιά στην Άμεση Δράση και στην Ομάδα Δίας. Προσπαθούμε πάντα να τους στηρίζουμε αλλά απ’ ότι φαίνεται η Πολιτεία είναι απούσα. Αυτό που μας ενδιαφέρει (ως ομοσπονδία) είναι να θωρακίσουμε τους συναδέλφους μου να μην είναι αναλώσιμοι. Είναι δύσκολες στιγμές. Δεν ξέρω τι πρέπει πια να κάνουμε πλέον ως συνδικαλιστές για να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν άνθρωποι έξω για να προστατεύσουν τους άλλους και δεν έχουν καμία δίκαιη αντιμετώπιση».

Οικονόμου για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού: «Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στον βωμό του καθήκοντος»

«Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στον βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛΑΣ», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού.

Επιπρόσθετα ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «το προσωπικό της ΕΛΑΣ, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ