Ελλαδα

Οικονόμου: «Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος»

Εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οικονόμου
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Οικονόμου: Τι είπε για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε σε καταδίωξη - Εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατό του

«Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛΑΣ», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού τα ξημερώματα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Επιπρόσθετα ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «το προσωπικό της ΕΛΑΣ, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης».

Νεκρός αστυνομικός μετά από καταδίωξη στην Αθηνών-Κορίνθου

Ακαριαίο θάνατο βρήκε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ όταν η μοτοσικλέτα που επέβαινε μαζί με συνάδελφο του, συγκρούστηκε με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. κατά την διάρκεια καταδίωξης στο ύψος του Ασπροπύργου, νωρίτερα σήμερα τα ξημερώματα.

Πρόκειται για έναν άδικο θάνατο, ανέφεραν συνάδελφοι του, οι οποίοι συμμετείχαν όπως και η μηχανή με τους δύο αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στην ακινητοποιήσει υπόπτων για κλοπή. Η αρχική κλήση είχε πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες δύο οχημάτων πιθανότατα προσπαθούσαν να κλέψουν ένα όχημα στη Νίκαια. Φτάνοντας στο σημείο οι αστυνομικοί, εντόπισαν μόνο το ένα ύποπτο όχημα.

Κάλεσαν τον οδηγό να σταματήσει, πλην όμως εκείνος, ανέπτυξε ταχύτητα. Για περίπου 20 λεπτά, το όχημα προσπαθούσε να διαφύγει των αστυνομικών αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα ενώ παραβίασε όλους τους φωτεινούς σηματοδότες μέχρι να βγει στη λεωφόρο Αθηνών. Από εκεί, κινήθηκε στο ρεύμα προς Ασπρόπυργο και στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, φρέναρε απότομα, με αποτέλεσμα το ίδιο να κάνει και το περιπολικό που ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο οδηγός της μηχανής, δεν πρόλαβε να σταματήσει με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο περιπολικό.

Ο θάνατος του ενός αστυνομικού, ήταν ακαριαίος, ενώ ο συνεπιβάτης του, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Συνάδελφοι τους, ξεκίνησαν ήδη τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του οχήματος με τους υπόπτους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ