Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου: «Ζούμε μία πανδημία βίας - Ο αστυνομικός πρέπει να πληρώνεται πολύ παραπάνω»

Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου
Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου για τον μισθό των αστυνομικών © ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Γιάννης Οικονόμου: Η «πανδημία βίας», τα περιστατικά σε Ρέντη και Γκάζι και ο μισθός των αστυνομικών

«Πανδημία βίας» χαρακτήρισε ο Γιάννης Οικονόμου, τα περιστατικά που καταγράφονται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στην πρώτη γραμμή». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε - σε συνέντευξή του στον Ant1 -  για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού εν ώρα υπηρεσίας και καταδίωξης στον Ασπρόπυργο και δήλωσε ότι «η δουλειά του αστυνομικού είναι καθ’ ορισμόν επικίνδυνη. Η κουβέντα που γίνεται είναι το αν θα συνδεθεί μισθολογικά. Οι υπηρεσίες του είναι πολύτιμες και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να πληρώνονται καλύτερα». 

«Όλοι μας προσπαθούμε να έχουν καλύτερες αποδοχές, έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες, γιατί μείναμε πίσω όλα αυτά τα χρόνια. Όμως αυτήν τη στιγμή δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, γιατί είναι πολύ φορτισμένη η κατάσταση και υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα, ο εξοπλισμός, τα λεωφορεία κ.λπ., που τα έχουμε δρομολογήσει», είπε ο Γιάννης Οικονόμου και κατέθεσε την άποψη ότι οι αστυνομικοί σήμερα παίρνουν λιγότερα χρήματα από αυτά που αξίζουν. Μάλιστα, ο υπουργός πρόσθεσε: «θα διεκδικήσουμε στα όρια της οικονομίας ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Γιάννης Οικονόμου: «Σε Ρέντη και Γκάζι οι συλλήψεις έγιναν πολύ γρήγορα»

Σχετικά με τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού από τα επεισόδια στο γήπεδο του Ρέντη και τους πυροβολισμούς που καταγράφηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (16.12) στο Γκάζι, ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι πρόκειται για δύο περιστατικά για τα οποία οι συλλήψεις έγιναν πολύ γρήγορα. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ και την απουσία καμερών στην περιοχή, διευκρίνισε πως «η βόμβα τοποθετήθηκε σε τυφλό σημείο», ενώ έθεσε και θέμα προσωπικών δεδομένων περί καταγραφής, σημειώνοντας όμως πως «όλα αυτά θα ελεγχθούν, το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό». Επιπλέον, ρωτήθηκε για το εάν η βόμβα έμοιαζε αρκετά με αυτές της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ο υπουργός είπε πως υπάρχουν ομοιότητες στα υλικά και διαφορές στη συνδεσμολογία και πως ό,τι βρεθεί θα αξιοποιηθεί.

Ακόμη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε και για την οπαδική βία ενόψει και της οριστικοποίησης των μέτρων στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Γιάννης Οικονόμου παραδέχθηκε ότι υπάρχει έξαρση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας. «Ωστόσο η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα, εξαιτίας της αυτοθυσίας του Έλληνα αστυνομικού και καθημερινά η ελληνική αστυνομία κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας». 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Οικονόμου στον Ant1

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxs4gwpblmq1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ