- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προ των πυλών η ψυχρή εισβολή στη χώρα με χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και καταιγίδες
Το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Καιρός: Προ των πυλών η ψυχρή εισβολή στη χώρα - Το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Προ των πυλών είναι η ισχυρή ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει τη χώρα με βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας.
Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που επικαιροποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από σήμερα το μεσημέρι το το βαρομετρικό χαμηλό από την Αδριατική που συνοδεύεται από μετωπική δραστηριότητα θα προκαλέσει σοβαρή επιδείνωση του καιρού.
Βροχές και καταιγίδες θα κατακλύσουν τις περισσότερες περιοχές και θυελλώδεις ανέμοι στο Αιγαίο. Ακόμη, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ το Σάββατο θα χιονίσει και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή κυρίως το Σάββατο οπότε στα κεντρικά και τα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 14-12-2020/1200 εξακολουθεί να ισχύει ως έχει, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Αναλυτικά:
Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα κινείται νοτιοανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή (15-12-2023) το μεσημέρι με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές και θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ το Σάββατο (16-12-2023) θα χιονίσει και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή κυρίως το Σάββατο οπότε στα κεντρικά και τα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α) Από το απόγευμα της Παρασκευής (15-12-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο.
β) Από το πρωί του Σαββάτου (16-12-2023) θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων στα δυτικά, αλλά στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη Χαλκιδική) τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έντονα έως και το απόγευμα.
γ) Μετά το απόγευμα του Σαββάτου (16-12-2023) τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν και σε αυτές τις περιοχές.
Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:
α) Aπό τo μεσημέρι της Παρασκευής (15-12-2023) στα ορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος, ενώ προς το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο θα χιονίσει και στα ορεινά των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
β) Το Σάββατο (16-12-2023) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδυνές ώρες.
Γ. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:
α) Tο Σάββατο (16-12-2023) αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και από μεσημέρι σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
β) Tην Κυριακή (17-12-2023) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στα 8 μποφόρ μέχρι και το μεσημέρι, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Δ. Παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.