Ελλαδα

Προφυλακιστέος ο 18χρονος που τραυμάτισε τον αστυνομικό στου Ρέντη

Ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προφυλακιστέος ο 18χρονος που τραυμάτισε τον αστυνομικό στου Ρέντη
Προφυλακιστέος ο 18χρονος που τραυμάτισε τον αστυνομικό στου Ρέντη © EUROKINISSI

Επεισόδια Ρέντη: Προφυλακιστέος ο 18χρονος - Ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Ρέντη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 18χρονος ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Το αίτημά του απορρίφθηκε, καθώς ο 18χρονος είναι ήδη κατηγορούμενος και κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Ο 18χρονος έφθασε στα δικαστήρια Πειραιά, το πρωί μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Τι είπε στην απολογία του

Όπως τόνισε ο 18χρονος στην απολογία του «δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοπός του, όπως δήλωσε, ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Το γεγονός ότι δεν ήξερε να την χρησιμοποιεί, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε ως αποτέλεσμα αυτή να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει τον αστυνομικό στο πόδι. Στην απολογία του δήλωσε συντετριμμένος και ζήτησε συγνώμη από την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο 18χρονος η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα κάτι που μπορεί να αποδείξει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, αφού έπεσαν κι άλλες στο σημείο.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxo2gq86285t)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ