Ελλαδα

Οπαδική βία: Ίχνη πυρίτιδας εντοπίστηκαν στα ρούχα του 18χρονου

Έρχονται νέα εντάλματα και συλλήψεις - Η μαρτυρία του διμοιρίτη των ΜΑΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οπαδική βία: Ίχνη πυρίτιδας εντοπίστηκαν στα ρούχα του 18χρονου  Έρχονται νέα εντάλματα και συλλήψεις - Η μαρτυρία του διμοιρίτη των ΜΑΤ
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έχει συσταθεί ειδική ομάδα που διερευνά σχετικές καταγγελίες που φθάνουν στην Ασφάλεια © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Οπαδική βία: Ίχνη πυρίτιδας εντοπίστηκαν στα ρούχα του18χρονου. Έρχονται νέα εντάλματα και συλλήψεις - Η μαρτυρία του διμοιρίτη των ΜΑΤ

Ίχνη πυρίτιδας εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια των εξετάσεων στα χέρια και τα ρούχα του18χρονου συλληφθέντα για τον βαρύτατο τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού της ΥΑΤ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxnefqmtfyax)

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στα εργαστήρια διαπιστώθηκε πως ο έλεγχος που είχε υποβληθεί ο 18χρονος, για ίχνη πυρίτιδας, βγήκε θετικός, κάτι που επιβεβαιώνει την ομολογία του πως πέταξε φωτοβολίδα.

Τις επόμενες ώρες, αναμένονται τα αποτελέσματα των υπολοίπων εξετασθέντων οπότε και θα φανεί, εάν υπάρχουν και άλλα άτομα, που θα μπουν στο κάδρο των υπόπτων και αυτομάτως, σύμφωνα με αστυνομικούς, θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου, έχει συσταθεί ειδική ομάδα που διερευνά σχετικές καταγγελίες που φθάνουν στην Ασφάλεια

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxmzvcqwgy5d)

Έρχονται νέες συλλήψεις, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, σε νέες δηλώσεις του για την υπόθεση προανήγγειλε νέες συλλήψεις για τα επεισόδια στου Ρέντη, πέραν της σύλληψης του 18χρονου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ο άνθρωπος που «εφοδίασε» με φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα έχει σκιαγραφηθεί.

«Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνο στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθ’ ομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φθάσουμε στον καθοδηγητή», τόνισε ο υπουργός.

«Έχει σκιαγραφηθεί από τον δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες, ξύλα και πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ξεκινά μάχη κατά της οπαδικής βίας. Στο πλαίσιο αυτής ο κ. Οικονόμου και ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ζήτησαν από τον Άρειο Πάγο αναβάθμιση της έρευνας και την ένταξή της στα όσα προβλέπονται για τις εγκληματικές οργανώσεις. Παράλληλα παρέδωσαν φάκελο με περίπου 200 ονόματα σκληροπυρηνικών χούλιγκανς που δραστηριοποιούνται σε όλες τις ομάδες και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του διμοιρίτη των ΜΑΤ

Έξι 24ωρα μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα, συγκλονίζει η μαρτυρία του διμοιρίτη της ομάδας των ΜΑΤ, που περιγράφει καρέ καρέ την δολοφονική επίθεση από τους χούλιγκαν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxn5m9ljx36p)

Κάνει λόγο για πολεμικό σκηνικό, με τις εκρήξεις να είναι συνεχείς ακόμη και την ώρα που προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό. «Βλέπαμε την ανάφλεξη στο πόδι του, της ναυτικής φωτοβολίδας, πως τη ζούσε. Ήταν αξιοπρεπέστατος, ούτε ούρλιαζε, ούτε φώναζε, ούτε τίποτα μόνο παρακαλούσε να βγάλουμε από πάνω του αυτό το υλικό».

«Ήρθε πιο ψύχραιμος συνάδελφος αμέσως και τράβηξε τη φωτοβολίδα. Έμεινε όμως ένα μέρος μέσα. Αμέσως προσπάθησα με το γάντι το δικό μου να το βγάλω αλλά έβγαζα μόνο αίμα πάνω στην πληγή. Ήταν αδύνατο. Τον βάζουμε λοιπόν κάτω έχοντας της αισθήσεις και όση ώρα μιλάμε δεχόμαστε επιθέσεις. Βάλαμε τον συνάδελφο μου ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα για να ενεργούν οι συνάδελφοι μου που έπραξαν το τουρνικέ, το διπλό τουρνικέ, για να είναι υπό κάλυψη».

«Όλα αυτά τα άτομα είχαν δει ότι είχαμε σύρει στο οδόστρωμα έναν άνθρωπο. Γιατί η περιοχή είχε μετατραπεί σε Γάζα. Όταν δεχόμαστε τέτοιου είδους επιθέσεις με τέτοια μέσα, το επίπεδο της επίθεσης αλλάζει».

«Αφού είχε δεχθεί την φωτοβολίδα, προτιμήσαμε να τον βάλουμε στο έδαφος για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αφού τον βάζουμε ήρθε και η εκρηκτική μολότοφ στο δεξί πόδι όπου αυτή μας έλουσε όλους όσοι ήμασταν εκεί. Και εκεί λοιπόν ο συνάδελφος έπαθε εσωτερική αιμορραγία. Έχουμε 2 εγκληματικές πράξεις εδώ. Η μία είναι η φωτοβολίδα και η δεύτερη, έχουμε μια εκρηκτική μολότοφ».

Οι χούλιγκαν ήταν πάνω από 200, λέει ο αστυνομικός και κάνει λόγο για ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. «Το πρώτο πράγμα που ξεκίνησαν ήταν οι ναυτικές. Εγώ στα χρόνια υπηρεσίας που έχω, τόση ναυτική συσσωρευμένη δεν έχω δει από το πρώτο δεκάλεπτο. Ήταν πολλές, ήταν διψήφιος ο αριθμός. Η συγκεκριμένη δεν γκελάρισε. Ήταν ευθεία βολή».

Οι συνάδελφοι περιγράφουν τον 31χρονο ως έναν αστυνομικό ευγενικό και αξιοπρεπή και του συμπαραστέκονται με την ελπίδα σύντομα να βγει από το νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ