Ελλαδα

Ρέντη: Βαρύτερο κατηγορητήριο για τον 18χρονο και τους δράστες μετά τον θάνατο του αστυνομικού

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρέντης: Βαραίνει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο μετά τον θάνατο του αστυνομικού
Ρέντης: Βαραίνει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο μετά τον θάνατο του αστυνομικού © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Ρέντη: Βαρύτερο κατηγορητήριο μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού - Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες

Το κατηγορητήριο, τόσο για τον 18χρονο καθ’ ομολογία δράστη που έχει ήδη προφυλακιστεί, όσο και για κάθε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται και έχει ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, πρόκειται να αλλάξει και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετά την τραγική εξέλιξη με τον θάνατο του αστυνομικού από την επίθεση που δέχτηκε στο Ρέντη.

Έτσι, ο 18χρονος αναμένεται να κληθεί εκ νέου προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά πλέον για ανθρωποκτονία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxz75vsosnhd)

Έχει αναβαθμιστεί η έρευνα για τα επεισόδια στου Ρέντη

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αυτή έχει ήδη αναβαθμιστεί, με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αφού συμπεριλαμβάνεται στους φακέλους που έφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης για εγκληματική οργάνωση και πιθανή διασύνδεση και με άλλες οργανωμένες παράνομες δράσεις όπως ναρκωτικά, όπλα κλπ.

Η κ. Αδειλίνη είχε ζητήσει από την εισαγγελέα Εφετών να συνεργαστεί με τις κατά τόπο αρμόδιες Διευθύνσεις Ασφάλειας για να διακριβωθεί η ύπαρξη τυχόν σχετικών εγκληματικών οργανώσεων, η ταυτότητα των μελών αυτών, ο τρόπος χρηματοδότησής τους, η πιθανή διασύνδεσή τους με άλλες οργανωμένες εγκληματικές δράσεις, όπως ναρκωτικά, εκβιάσεις, όπλα, κλπ.

Ταυτοποιήθηκαν 25 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 25 άτομα τα οποία πήραν μέρος στα επεισόδια στο Ρέντη. Αυτά τα άτομα έχουν κληθεί στην Ασφάλεια και έχουν καταθέσει και παραδέχτηκαν ότι ήταν στα επεισόδια όμως ισχυρίζονται ότι δεν ήταν από τα άτομα που είχαν μαζί τους φωτοβολίδες, μολότοφ, κροτίδες και τα πέταξαν εναντίον των αστυνομικών. Λένε ότι φορούσαν όλοι full face και δεν μπορούν να τους περιγράψουν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxz6s5x8b16x)

Η ποινική δίωξη με 7 κακουργήματα

Αξίζει να αναφερθεί πως στον 18χρονο που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα, σε πρώτο στάδιο και με τον αστυνομικό εν ζωή είχαν απαγγέλθεί μεταξύ άλλων κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και βιαιοπραγία από κοινού. Πρόκειται για επτά κακουργήματα και πλημμελήματα. Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε αρχικά στον νεαρό περιλαμβάνονταν τα εξής αδικήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δικονομική δυνατότητα στην κατεύθυνση αυτή (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεων κλπ)».

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του αστυνομικού

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ

Υπενθυμίζεται ότι, το θύμα των επεισοδίων που σημειώθηκαν νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Tο ιατρικό προσωπικό είχε προχωρήσει στον ακρωτηριασμό του αριστερού άκρου στο πόδι του.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ανακοινωθέν του νοσοκομείου, ο 31χρονος παρέμενε σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ για περισσότερες από 20 ημέρες και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωφρενική κάθαρση.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού

«Ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία» χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «την τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας» σε ανάρτησή του για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού.

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια. Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλληκαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου».

Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Wednesday, December 27, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ