Ελλαδα

Αράχωβα: Εν αναμονή του επίσημου πορίσματος για τον θάνατο του χάσκι

Τα νέα στοιχεία και οι εκτιμήσεις των αστυνομικών για τον άτυχο Όλιβερ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα νέα σενάρια για τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα
Τα νέα σενάρια για τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα © SLON V KASHE/ Unsplash

Αράχωβα - Όλιβερ: Νέα σενάρια για τον θάνατο του σκύλου -  Εν αναμονή του επίσημου πορίσματος 

Με το χρόνο να μετρά αντιστροφά για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση κακοποίησης του άτυχου χάσκι στην Αράχωβα, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών περιμένουν τις απαντήσεις από τον πραγματογνώμονα για τον θανάσιμο τραυματισμό του Όλιβερ. Νέα στοιχεία δείχνουν πως το άτυχο ζώο ενδέχεται να έπεσε θύμα αγέλης σκύλων.

Σύμφωνα με το Mega, οι αστυνομικοί συνέλεξαν υλικό από κάμερες ασφαλείας που ενισχύουν το σενάριο το χάσκι να δέχτηκε επίθεση από αγέλη ζώων, ενώ ελήφθησαν και μαρτυρίες και καταθέσεις τόσο από τον κηδεμόνα του ζώου, όσο και από άτομα που το έβλεπαν συχνά στους δρόμους της Αράχωβας.

Φαίνεται πως και οι κάτοικοι δήλωσαν στους αστυνομικούς πως είδαν την αγέλη των άγριων σκυλιών στην περιοχή.

Τα έμπειρα στελέχη της ασφάλειας φαίνεται να καταλήγουν σε ασφαλή συμπεράσματα που σχετίζονται με τους τραυματισμούς και τις δαγκωματιές στο σώμα του Όλιβερ από άλλα ζώα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxlq07cw9mr5)

Κατσαφάδος: Πιστεύω ότι θα καθαρίσει το όνομα της Αράχωβας

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στο EΡΤNEWS τόνισε ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και του Εγκληματολογικού «έχουν πάρει μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους περίοικους, έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό και εντός της ημέρας, το πολύ και αύριο, θα υπάρχουν ανακοινώσεις γύρω από αυτή την υπόθεση».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «έχουμε καταλήξει στο ποια είναι η αιτία που έχασε τη ζωή του ο συγκεκριμένος σκύλος». Απαντώντας ο κ. Κατσαφάδος σε ερώτηση για το εάν θα «καθαρίσει» το όνομα της Αράχωβας, που βρέθηκε στον επίκεντρο λόγω καταγγελιών για προσπάθεια απόκρυψης του ενόχου, ο κ. Κατσαφάδος είπε χαρακτηριστικά «πιστεύω ότι θα καθαρίσει».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxlgcexsdld5)

«Εννοείται ότι υπήρχε κακοποίηση, ότι υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας»: Επιμένει η κτηνίατρος που εξέτασε το χάσκι 

Η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, από την πλευρά της, επέμεινε ως προς την κακοποίηση και τον βασανισμό του άτυχου χάσκι στην Αράχωβα ότι υπάρχει κακοποίηση και ανθρώπινος παράγοντας, ωστόσο υπογράμμισε ότι η ίδια δεν μίλησε ποτέ για σεξουαλική κακοποίηση του ζώου.

Αρχικά είπε: «Οι κτηνίατροι το είδαν σε διαφορετική χρονική στιγμή από ό,τι το είδα εγώ. Τη λέξη που λέτε (σ.σ. τη σεξουαλική -κακοποίηση-) δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ήμουν παρούσα στη νεκροτομή και συμφωνήσαμε για ό,τι είδαμε εκείνη τη στιγμή, εκτός από αυτό που δεν μπορούσαμε να δούμε, όταν εγώ είδα όταν το ζώο ήταν εν ζωή. Μετά από 30 ώρες η συγκεκριμένη περιοχή ήταν διαφορετική, με πολύ διαφορετική εικόνα».

«Πέρα από αυτό υπάρχει συμφωνία της δικής μου γνωμάτευσης με το πανεπιστήμιο. Δεν υπάρχει διχογνωμία μεταξύ εμού και των συναδέλφων, δεν ξέρω πώς προκύπτει και πώς διαδίδεται αυτό. Πόρισμα δεν έχει δοθεί. Τα πράγματα έχουν πάρει τη σειρά τους. Δεν χρησιμοποίησα τη φράση ''σεξουαλική κακοποίηση'', η έκθεσή μου έχει κατατεθεί επίσημα και ένορκα. Δεν είπα ποτέ αυτή τη φράση, αυτή τη λέξη. Δεν μπορούμε να πούμε την περιοχή της κακοποίησης και το τι ακριβώς έγινε. Εννοείται ότι υπήρχε κακοποίηση, ότι υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω για το θέμα», συμπλήρωσε η κυρία Τόλα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxkp710wzuoh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ