Ελλαδα

Πού στρέφουν τις έρευνές τους οι Αρχές για το νεκρό χάσκι στην Αράχωβα

Τι δήλωσε ο δήμαρχος - Οργή για τη βάναυση κακοποίησή του

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αράχωβα: Ξεχειλίζει η οργή για το νεκρό χάσκι
Αράχωβα: Ξεχειλίζει η οργή για το νεκρό χάσκι ( φωτ. αρχείου) © Matt Bango/ Unsplash+

Αράχωβα: Ξεχειλίζει η οργή για το νεκρό χάσκι - Τι δήλωσε ο δήμαρχος - Πού στρέφουν τις έρευνές τους οι Αρχές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη της φρικτής βιαιότητας στην Αράχωβα, ο οποίος βασάνισε άγρια και κακοποίησε βάναυσα ένα χάσκι με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να υποκύψει στα τραύματά του λίγες ώρες μετά.

Την ίδια στιγμή φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν πως επιχειρείται μια προσπάθεια συγκάλυψης. «Είμαι έξαλλη με την προσπάθεια συγκάλυψης», δήλωσε χθες (5.12) η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxhab3q3d2pl)

Η κτηνίατρος που εξέτασε το χάσκι, Κλεονίκη Τόλα, μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA, περιέγραψε, όσα είδε και βίωσε. «Έχω δει κακοποιήσεις, πολυτραυματίες από τροχαία, από δηλητηριάσεις, από δαγκώματα σκύλων. Τέτοια κακοποίηση και με ανθρώπινη παρέμβαση δεν έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια καριέρας» δήλωσε.

Να σημειωθεί πως υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στην ιδιώτη κτηνίατρο και το πόρισμα του κτηνιάτρου της Περιφέρειας, αφού η μεν πρώτη επιμένει στην κατάθεσή της πως το σκυλί έφερε τραύματα που υποδηλώνουν σεξουαλική κακοποίηση οδηγώντας στον θάνατό του, ενώ από την άλλη το πόρισμα του κτηνιάτρου της Περιφέρειας λέει ότι δεν το χάσκι δεν έχει τέτοιου είδους τραύματα και πως θα περιμένει τις τοξικολογικές εξετάσεις για να βγάλει ένα συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του.

Ο δήμαρχος της Αράχωβας μιλά για πρώτη φορά για το νεκρό χάσκι

Για πρώτη φορά μίλησε για την υπόθεση ο δήμαρχος της Αράχωβας, Γιάννης Σταθάς, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που θέλουν όλοι είναι να βγει η αλήθεια στο φως.

«Οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε και είμαστε οργισμένοι και θέλουμε να βρεθεί, αν υπάρχει ένοχος, είμαστε εμείς. Να βρεθεί. Ούτε συγκάλυψη, ούτε τίποτα υπάρχει» είπε.

Ενώ σημείωσε: «Μόνο και μόνο στην ιδέα πως μπορεί να κυκλοφορεί τέτοιος άνθρωπος ανάμεσα μας, που να το έκανε αυτό, είναι το πρώτο που μας τρομάζει. Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι. Αφορά την ασφάλειά μας. Έχουμε βγάλει δελτίο Τύπου τους καλώ όλους να καταθέσουν ότι ξέρουν. Εμάς μας ενδιαφέρει να βρεθεί ό ένοχος. Μέχρι να βρεθεί ο ένοχος δεν κοιμόμαστε. Περιμένω από την Αστυνομία να μας ενημερώσει για το τι ισχύει και τι όχι. Όλα τα άλλα είναι φήμες. Εμείς δεν έχουμε κάποιο χαρτί, αλλά η μόνη δήλωση που έχουμε είναι αυτή που έκανε η πρώτη κτηνίατρος».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxhcqo334yrl)

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον βασανισμό του χάσκι στην Αράχωβα

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του για το περιστατικό τόνισε τα εξής: «Το έγκλημα αυτό είναι σοκαριστικά απάνθρωπο. Η τοπική Κοινωνία της Αράχωβας οφείλει να συνδράμει τις Αρχές για να συλληφθεί ο δράστης ή οι δράστες αυτού. Εάν στην Κοινωνία μας υπάρξει η υπόνοια της συγκάλυψης η Αράχωβα θα πληρώσει βαρύ τίμημα ως προορισμός».

Ιδιοκτήτης χάσκι:«Δεν θα το αφήσω. Θα το πάω μέχρι τέλους»

Εν τω μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ πήγε στην αστυνομία προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και να προσκομίσει νέα στοιχεία που θα βοηθήσουν την έρευνα, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν τον εντοπισμό και την καταδίκη του δράστη.

Ο ιδιοκτήτης του χάσκι είπε: «Δεν θα το αφήσω. Θα το πάω μέχρι τέλους. Πρέπει να βρεθεί ο εγκληματίας, αυτός που το έχει κάνει σε αυτήν την κλειστή κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια που ζω. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κατηγορούμενος, ούτε ύποπτος. Δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση. Οπότε καλό είναι να μην αναπαράγονται. Ελπίζω πως κάποιος που γνωρίζει κάτι θα μιλήσει».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxhgokj07uqh)

«Δεν ξήλωσαν τις κάμερες»

Σημειώνεται πως χθες, η επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων, Μάρθα Πουλτίδου ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν κάμερες στο σημείο της κακοποίησης οι οποίες ξηλώθηκαν και πως το υλικό δεν δόθηκε.

Σήμερα, η ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Αράχωβα το διέψευσε, υποστηρίζοντας: «Δεν ισχύουν όσα λένε ότι κατέστρεψαν τις κάμερες μας. Είναι κανονικά στη θέση τους. Ήρθε η αστυνομία και πήρε κανονικά το υλικό. Δεν το ελέγξαμε εμείς, να δούμε τι φαίνεται. Κανένας Αραχωβίτης δεν θα έκανε κάτι τόσο αποτρόπαιο. Κάνεις δεν συγκαλύπτει. Αν και όσοι ξέρουν θα μιλήσουν εάν είδαν κάτι», είπε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxha2itt5blt)

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής (26.11) όταν ο άτυχος σκύλος, είχε βγει για βόλτα. Το σοκαριστικό γεγονός, καταγγέλθηκε στην Ελληνική αστυνομία, το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου. (26/11).

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή του υπουργεί προστασίας του πολίτη, με τους φιλόζωους να ζητούν την άμεση σύλληψη του δράστη. Σύμφωνα με άτομα που παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, ο εντοπισμός του δράστη, κατοίκου της Αράχωβας, είναι θέμα χρόνου.

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα δεδομένα και τις μαρτυρίες, ενώ ζητούν σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει άμεσα μαζί τους.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασούρα, η οποία διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, ο οποίος απειλείται με κάθειρξη έως 10 χρόνια και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ