Ελλαδα

«Ένα λάθος έκανε, πρέπει να τον κρεμάσουμε;»: Νέες δηλώσεις από τον πατέρα του 18χρονου

«Αν την πήρε και δεν του έκοψε είναι βλάκας» συμπλήρωσε

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρέντης: Βαραίνει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο μετά τον θάνατο του αστυνομικού
Ρέντης: Βαραίνει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο μετά τον θάνατο του αστυνομικού © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Ρέντη - 18χρονος: Οι νέες δηλώσεις του πατέρα του νεαρού που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό

«Τι να σας πω, έχω πέσει από τα σύννεφα», δήλωσε σήμερα (11.12) στον Ant1 ο πατέρας του 18χρονου που ομολόγησε ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό στου Ρέντη. 

«Όποιος το έχει κάνει να τιμωρηθεί. Το έκανε το παιδί μου, να τιμωρηθεί. Δεν το έχει κάνει το παιδί μου; Να βρεθεί η αλήθεια. Τα παρασέρνουν» είπε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του 18χρονου, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο 18χρονος δεν ήταν οργανωμένος σε συνδέσμους: «Κι εγώ πήγαινα με τη γυναίκα μου στο γήπεδο. Τώρα ήρθαν κάτι φίλοι τους από Καρδίτσα και πήγαν στο βόλεϊ. Πού έμπλεξαν, τι έκαναν; Τι να σας πω είναι πολύ καλό παιδί. Και σχολείο πήγαινε και δούλευε, σε τεχνική σχολή, τι να σας πω έχω πέσει από τα σύννεφα. Τα παρέσυραν από εκεί μέσα. Ποιοι είναι αυτοί πού να ξέρω. Για πες να έχεις ένα παιδί 18 ετών και να έχει μπλέξει, δεν ξέρω εγώ το παιδί μου; Επειδή είχαμε χάσει ένα παιδί σε τροχαίο το 2012 που ήταν Ολυμπιακός έχουμε γίνει όλοι Ολυμπιακοί. Για φαντάσου να έχεις δύο παιδιά το ένα στο χώμα και ο άλλο στη φυλακή. Αν το έκανε το παιδί μου να τιμωρηθεί. Έχω γίνει ρεζίλι. Ένα λάθος έκανε, πρέπει να τον κρεμάσουμε; Ένα λάθος έκανε, ένα, πού έμπλεξε», συνέχισε.

«Βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο, δεν ήταν οργανωμένος» είπε σε συνέντευξή του στον Ant1 ο πατέρας του 18χρονου και πρόσθεσε για τη ναυτική φωτοβολίδα που πέταξε ο γιος του είπε ότι «δεν είχε δικό του, του το έδωσαν και εκτός αυτού η φωτογραφία που έδωσαν δεν είναι ίδια, είχε μια πορτοκαλί μου είπε ο γιος μου, πιο μικρή. Έτυχε και την πήρε. Αν την πήρε και δεν του έκοψε είναι βλάκας. Τι είναι έξυπνος;».

«Είναι σαν να έχει πεθάνει και δεύτερο παιδί. Η μητέρα του είναι χάλια. Ζήτησε συγγνώμη (σ.σ. ο 18χρονος) και έκλαιγε μαζί με τον αδερφό του», πρόσθεσε ο πατέρας του 18χρονου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxlct60oa7kh)

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 18χρονος που πέταξε τη φωτοβολίδα

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε ο 18χρονος που ομολόγησε ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό το βράδυ της Πέμπτης (7.12) στα επεισόδια που έγιναν σε αγώνα βόλεϊ στου Ρέντη. Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο 18χρονος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα προστασίας

Ο νεαρός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για το πρωί της Πέμπτης (14.12) παρουσία του συνηγόρου του προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Ο δικηγόρος του Αποστόλης Λύτρας έλαβε αντίγραφο της δικογραφίας την οποία και θα μελετήσει προκειμένου να διαπιστώσει τα στοιχεία που έχουν σε βάρος του οι αρχές.

Ο 18χρονος που ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά
Ο 18χρονος που ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά © ATHENS VOICE

Ο 18χρονος έχει ομολογήσει πως πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό, ο οποίος για μια ακόμη ημέρα, δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, με τους γιατρούς να εμφανίζονται εξαιρετικά συγκρατημένοι για την πορεία της υγείας του. Ο κατηγορούμενος, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, δια μέσου του δικηγόρου του Αποστόλη Λύτρα, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Το μόνο που ρωτά ο 18χρονος, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Λύτρας, είναι η πορεία της υγείας του αστυνομικού.

Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 18χρονου στα δικαστήρια Πειραιά
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 18χρονου στα δικαστήρια Πειραιά © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 18χρονου στα δικαστήρια Πειραιά
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 18χρονου στα δικαστήρια Πειραιά © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Ρέντη - Έρευνες για τον καθοδηγητή και τους βοηθούς του

Οι συνάδελφοι και οι συγγενείς του 31χρονου αστυνομικού προσεύχονται για ένα θαύμα, καθώς η κατάσταση της υγείας του, είναι κρίσιμη. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, την ίδια ώρα, εξακολουθούν να αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης, αλλά και τους 3-4 βοηθούς του, τους ανθρώπους δηλαδή που μοίραζαν τις φωτοβολίδες, τις μολότοφ, τις πέτρες και τα ξύλα στην ομάδα των περίπου 150 χούλιγκαν, που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Ο καθοδηγητής αυτών είναι, όπως τον περιέγραψε ο 18χρονος στην κατάθεση του, ένας άνδρας 35-40 ετών, που φορούσε μάλλινη κουκούλα που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν κάποια στοιχεία ως προς την ταυτότητα του καθοδηγητή, πλην όμως, αναζητούν ακράδαντα στοιχεία που θα επιτρέψουν στις εισαγγελικές αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Η αναζήτηση των στοιχείων αυτών, πραγματοποιούνται και μέσω των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του 18χρονου αλλά και ορισμένων ακόμη εκ των 424 προσαχθέντων το βράδυ των επεισοδίων.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των αστυνομικών για τον τραυματισμό του 31χρονου στο Ρέντη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα από τους αστυνομικούς μετά από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων λόγω του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου συναδέλφου τους στου Ρέντη.

«Η με ανθρωποκτόνο πρόθεση, οργανωμένη επίθεση εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και η δραματική κατάληξή της με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου μας, αποτελεί τη θρυαλλίδα γενικής διαμαρτυρίας σύμπασας της αστυνομικής οικογένειας με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ και προσθέτει:

«Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο. Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής. Αυτήν την κραυγή αγωνίας, που φτάνει από χθες στην Ομοσπονδία μας από κάθε γωνιά της Χώρας, αποφασίσαμε να την εξωτερικεύσουμε έντονα και στοχευμένα τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14.00 μ.μ. στις κατά τόπο έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας».

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση »»» Ρέντη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ