Ελλαδα

Απολογείται σήμερα ο 71χρονος για την γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα

Παραμένει αμετανόητος για την πράξη του

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 71χρονος γυναικοκτόνος της Σαλαμίνας
Ο 71χρονος γυναικοκτόνος της Σαλαμίνας © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σαλαμίνα: Απολογείται σήμερα ο 71χρονος - Παραμένει αμετανόητος για την πράξη του

Στις 11:00 αναμένεται να περάσει την πόρτα του ανακριτικού γραφείου Πειραιά ο 71χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος της 43χρονης γυναίκας από τη Σαλαμίνα.

Ο κατηγορούμενος παραμένει κυνικός και αμετανόητος αυτά τα 24ωρα από τη στιγμή της σύλληψής του.

Να σημειωθεί πως διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραλείψεις της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του περιστατικού στη Σαλαμίνα, όπως κατήγγειλε στην ΕΡΤ η αδερφή του θύματος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxip9xfy8p2h)

«Δεν κατέστρεψε μόνο την αδερφή μου, κατέστρεψε και το παιδί»

Η αδελφή της 43χρονης μίλησε στον Ant1 και καταρρίπτει τα όσα είπε ο 71χρονος για να δικαιολογήσει τη δολοφονία της αδελφής της.

«Δεν υπήρχε θέμα ζήλιας. Δεν ξεκόλλαγε με τίποτα. Τσακωνόντουσαν γιατί αρνούνταν να δουλέψει. Μας ειδοποίησε η αδερφή μου για την πρώτη κακοποίηση την Παρασκευή και η μητέρα μας ενημερώσε και την Αστυνομία».

«Επτά χρόνια γνωριζόντουσαν. Από τα λεγόμενα της αδερφής μου ήταν θέμα ότι αυτός βολεύτηκε δίπλα σε μια κοπέλα, ας πούμε, ανήμπορη να τον αντιμετωπίσει. Μετά δεν ξεκόλλαγε και όταν έφτασε στα άκρα η υπόθεση επειδή δεν δούλευε και καθόταν και η αδερφή μου αντέδρασε έγινε το φονικό».

«Δεν φανταζόμασταν ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα μια τέτοια τραγική εξέλιξη. Θα είχαμε κινητοποιηθεί με τη μητέρα μου και θα την είχαμε βγάλει από τη Σαλαμίνα».

«Αν είχε ίχνος ευαισθησίας να σκεφτόταν ποιον πάει να καταστρέψει. Δεν κατέστρεψε μόνο την αδερφή μου, κατέστρεψε και το παιδί» κατέληξε για τον 71χρονο γυναικοκτόνο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxhv47re7pnl)

Η ομολογία του 71χρονου

Ο 71χρονος εμφανίστηκε αμετανόητος στη ομολογία του στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του. «Της άξιζε. Δεν σεβάστηκε όσα έκανα».

«Αποφάσισα να το κάνω από τη στιγμή που τη βρήκα με άλλον. Δεν εκτιμούσε όσα είχα κάνει για αυτήν. Την έπιασα να με απατάει και αποφάσισα να το κάνω. Για να μάθει. Δεν άξιζε να ζει. Κρίμα για το παιδί. Το παιδί το αγαπάω. Κρίμα που θα μείνει μόνο του. Γι' αυτό περίμενα να φύγει το παιδί από το σπίτι, ώστε να μη είναι μπροστά. Δεν είχα φύγει από τη Σαλαμίνα μετά το περιστατικό (σ.σ.: εννοεί τον ξυλοδαρμό της γυναίκας) και κοιμόμουν στο αυτοκίνητο από την Παρασκευή το βράδυ. Ήξερα τι ώρα φεύγει το παιδί και μόλις έφυγε πήγα στο σπίτι. Την πυροβόλησα τρεις φορές και την πέτυχα δύο. Ήμουν αποφασισμένος να το κάνω. Το όπλο το πήρα από έναν Ρομά στη Σαλαμίνα πριν τρεις ημέρες. Το αγόρασα 400 ευρώ. Μετά τους πυροβολισμούς πήγα στο Κερατσίνι σε μια καφετέρια και ήπια έναν καφέ και έμεινα στο αμάξι. Σκεφτόμουν ή να παραδοθώ ή να αυτοκτονήσω. Της άξιζε. Δεν σεβάστηκε όσα έκανα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxh6y8p0onch)

Σαλαμίνα: Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, περίμενε να φύγει το παιδί της 43χρονης για το σχολείο και εν συνεχεία, της χτύπησε το κουδούνι. Μόλις η γυναίκα άνοιξε την πόρτα, δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν για λίγα λεπτά και αμέσως μετά, σύμφωνα με περίοικους, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί.

Η γυναίκα, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σωριασμένη, σε μια λίμνη αίματος και δίπλα της, εντοπίστηκαν δύο κάλυκες από όπλο των 9 χιλιοστών. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στα λιμάνια της Σαλαμίνας στήθηκαν μπλόκα προκειμένου να εντοπιστεί ο κατηγορούμενος.

Τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη, ήταν γνωστά στις αρχές και αυτό διότι μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 2 του μήνα, η 43χρονη Γεωργία, τον είχε καταγγείλει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για κακοποιητική συμπεριφορά. Μάλιστα, οι αστυνομικοί είχαν ζητήσει από την 43χρονη, να φύγει από το σπίτι του διέμενε, ενώ της ζήτησαν να κατεβάσει και την ειδική εφαρμογή που πρόσφατα εγκαινίασε η ΕΛ.ΑΣ. και αφορά τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Πρόκειται για την εφαρμογή «κουμπί πανικού» που κατεβάζουν όλα τα θύματα βίας και μόλις αντιμετωπίσουν κίνδυνο, το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσουν ένα πλήκτρο στην οθόνη του κινητού και αμέσως ενημερώνεται η αστυνομία με αποτέλεσμα άμεσα να βρίσκονται στο σημείο.

Ωστόσο, η 43χρονη Γεωργία, σήμερα το πρωί δεν πρόλαβε καν να χρησιμοποιήσει το κινητό της τηλέφωνο, αφού ο δράστης, έπειτα από ελάχιστα λεπτά με έντονο διαπληκτισμό, τράβηξε το όπλο του και την πυροβόλησε δύο φορές από μικρή απόσταση.

Το ζήτημα που έχει ανακύψει ωστόσο, αφορά το γεγονός ότι η 43χρονη τον είχε καταγγείλει μόλις πριν από τρία 24ωρα για κακοποιητική συμπεριφορά. Ο άνθρωπος αυτός, κυκλοφορούσε ελεύθερος στο νησί σαν να μην έχει συμβεί τίποτε και ήδη, η έρευνα για το πως εξελίχθηκε η καταγγελία της 43χρονης έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Καταδικασμένος από το 2019 ο 71χρονος

Καταδικασμένος ερήμην και τελεσίδικα για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή σε βάρος προηγούμενης σχέσης του ήταν ο 71χρονος γυναικοκτόνος από το 2019, για πράξεις που είχαν γίνει το 2013 και προέκυψε δακτυλοσκοπικά. Ο λόγος που ανακαλύφθηκε με αυτόν τον τρόπο το ποινικό του παρελθόν, είναι ότι είχε αλλάξει πατρώνυμο και μητρόνυμο στην ταυτότητά του το 2009 και η καταγγελία από την μηνύτρια είχε γίνει με τα παλιά του στοιχεία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxi5772avqmx)

Από αυτή την εξέλιξη εγείρονται ερωτήματα για το πώς προμηθεύτηκε νομότυπα δικαιολογητικά από την Ξάνθη με άλλα στοιχεία και για ποιο λόγο. Η απόφαση αυτή που εκκρεμούσε εκτελέστηκε και αναμένεται να οδηγηθεί για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή για την δολοφονία της 43χρονης στην Σαλαμίνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ