Ελλαδα

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Προθεσμία στον 71χρονο μέχρι την Παρασκευή

Δεν τον αναλαμβάνει κανένας δικηγόρος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Έλαβε προθεσμία για την απολογία του ο 71χρονος
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Έλαβε προθεσμία για την απολογία του ο 71χρονος © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

71χρονος για γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή - Δεν τον αναλαμβάνει κανένας δικηγόρος

Προθεσμία για την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε ο γυναικοκτόνος από τη Σαλαμίνα, ενώ είναι σε αναζήτηση συνηγόρου καθώς αρνήθηκαν να τον αναλάβουν αρκετοί δικηγόροι.

Ο 71χρονος, που έχει ήδη ομολογήσει ότι σχεδίασε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια τη δολοφονία της 43χρονης συντρόφου στη Σαλαμίνα, οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα δικαστήρια Πειραιά. Δεν απάντησε, ωστόσο, σε τίποτα στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο. 

Η αποθανούσα τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό αλλά και για την κλοπή του αυτοκινήτου της, ενώ η γυναίκα είχε ενημερωθεί από την αστυνομία για την εφαρμογή panic button, που όμως δεν πρόλαβε ποτέ να ενεργοποιήσει.

Σαλαμίνα: Στο δικαστήριο ο 71χρονος
Σαλαμίνα: Στο δικαστήριο ο 71χρονος © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η ομολογία του 71χρονου

Ο 71χρονος εμφανίστηκε αμετανόητος στην ομολογία του στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του. «Της άξιζε. Δεν σεβάστηκε όσα έκανα».

«Αποφάσισα να το κάνω από τη στιγμή που τη βρήκα με άλλον. Δεν εκτιμούσε όσα είχα κάνει για αυτήν. Την έπιασα να με απατάει και αποφάσισα να το κάνω. Για να μάθει. Δεν άξιζε να ζει. Κρίμα για το παιδί. Το παιδί το αγαπάω. Κρίμα που θα μείνει μόνο του. Γι' αυτό περίμενα να φύγει το παιδί από το σπίτι, ώστε να μη είναι μπροστά. Δεν είχα φύγει από τη Σαλαμίνα μετά το περιστατικό (σ.σ.: εννοεί τον ξυλοδαρμό της γυναίκας) και κοιμόμουν στο αυτοκίνητο από την Παρασκευή το βράδυ. Ήξερα τι ώρα φεύγει το παιδί και μόλις έφυγε πήγα στο σπίτι. Την πυροβόλησα τρεις φορές και την πέτυχα δύο. Ήμουν αποφασισμένος να το κάνω. Το όπλο το πήρα από έναν Ρομά στη Σαλαμίνα πριν τρεις ημέρες. Το αγόρασα 400 ευρώ. Μετά τους πυροβολισμούς πήγα στο Κερατσίνι σε μια καφετέρια και ήπια έναν καφέ και έμεινα στο αμάξι. Σκεφτόμουν ή να παραδοθώ ή να αυτοκτονήσω. Της άξιζε. Δεν σεβάστηκε όσα έκανα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxh6y8p0onch)

Σαλαμίνα: Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, περίμενε να φύγει το παιδί της 43χρονης για το σχολείο και εν συνεχεία, της χτύπησε το κουδούνι. Μόλις η γυναίκα άνοιξε την πόρτα, δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν για λίγα λεπτά και αμέσως μετά, σύμφωνα με περίοικους, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί.

Η γυναίκα, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σωριασμένη, σε μια λίμνη αίματος και δίπλα της εντοπίστηκαν δύο κάλυκες από όπλο των 9 χιλιοστών. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στα λιμάνια της Σαλαμίνας στήθηκαν μπλόκα προκειμένου να εντοπιστεί ο κατηγορούμενος.

Τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη ήταν γνωστά στις αρχές και αυτό διότι μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 2 του μήνα, η 43χρονη Γεωργία, τον είχε καταγγείλει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για κακοποιητική συμπεριφορά. Μάλιστα, οι αστυνομικοί είχαν ζητήσει από την 43χρονη να φύγει από το σπίτι του διέμενε, ενώ της ζήτησαν να κατεβάσει και την ειδική εφαρμογή που πρόσφατα εγκαινίασε η ΕΛ.ΑΣ. και αφορά τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Πρόκειται για την εφαρμογή «κουμπί πανικού» που κατεβάζουν όλα τα θύματα βίας και μόλις αντιμετωπίσουν κίνδυνο, το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσουν ένα πλήκτρο στην οθόνη του κινητού και αμέσως ενημερώνεται η αστυνομία με αποτέλεσμα άμεσα να βρίσκονται στο σημείο.

Ωστόσο, η 43χρονη Γεωργία, δεν πρόλαβε καν να χρησιμοποιήσει το κινητό της τηλέφωνο, αφού ο δράστης, έπειτα από ελάχιστα λεπτά με έντονο διαπληκτισμό, τράβηξε το όπλο του και την πυροβόλησε δύο φορές από μικρή απόσταση.

Το ζήτημα που έχει ανακύψει ωστόσο, αφορά στο γεγονός ότι η 43χρονη τον είχε καταγγείλει μόλις πριν από τρία 24ωρα για κακοποιητική συμπεριφορά. Ο άνθρωπος αυτός, κυκλοφορούσε ελεύθερος στο νησί σαν να μην έχει συμβεί τίποτε και ήδη η έρευνα για το πώς εξελίχθηκε η καταγγελία της 43χρονης έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ