Ελλαδα

Δεκάδες προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ - Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επέτειος δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Δεκάδες προσαγωγές από την ΕΛΑΣ - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα - Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Σε 50 προληπτικές προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε για τα 15 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου © Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης

Επέτειος δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Δεκάδες προσαγωγές από την ΕΛΑΣ - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα - Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σε 50 προληπτικές προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Επέτειος δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Δεκάδες προσαγωγές από την ΕΛΑΣ - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα - Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή κατά τη διάρκεια της πορείας © Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης

Καθόλη τη διάρκεια της πορείας, η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή ωστόσο, δεν έλειψαν οι ζημιές στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια μετά το τέλος της πορείας. Συγκεκριμένα, άγνωστοι έσπασαν ακυρωτικά μηχανήματα, εκδοτήρια και κάμερες.

Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητικές οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια για να κάνουν πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Λουλούδια, πανό, ιδιόχειρα σημειώματα και κεριά αφήνει από το πρωί κόσμος στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, εκεί που βρίσκεται το μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών.

Μετρό
Μετρό © Eurokinissi/Kώστας Τζούμας

Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν μαθητές των σχολείων της πόλης, φοιτητές και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επίσης, πραγματοποίησαν πορεία το μεσημέρι, στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, φοιτητές, μαθητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, χωρίς να έχουν αναφερθεί επεισόδια. Υπενθυμίζεται ότι στις 18:00 είναι μία ακόμη προγραμματισμένη πορεία, με τη συμμετοχή αντιεξουσιαστών, με αφετηρία το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ, με περίπου 4.000 αστυνομικούς από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας να βρίσκονται επί ποδός. Παράλληλα από νωρίς πετούσαν το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ καθώς και drone, δίνοντας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxhap9kc7yex)

Αυξημένη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από τα Εξάρχεια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Με δεδομένο ότι οι πορείες θα καταλήξουν στα Εξάρχεια μετά τις 19:00, αναμένονται να γίνουν παρεμβάσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων και σε δρόμους όπως η Ακαδημίας, η Ιπποκράτους, η Χαριλάου Τρικούπη, η Σόλωνος και τα στενά γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

Ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστός από 9 το πρωί ενώ ο σταθμός «Μοναστηράκι» θα κλείσει στις 18:00 έως ότου κριθεί ότι είναι δυνατή η επαναλειτουργία του. Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε ακόμη → 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ