Ελλαδα

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πορείες στο κέντρο της Αθήνας - Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν

Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πορείες στο κέντρο της Αθήνας - Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Πορείες και συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας © ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πορείες στο κέντρο της Αθήνας - Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν. Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Εκδηλώσεις μνήμης λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιούνται απόψε σε πολλές πόλεις της χώρας με συγκεντρώσεις και πορείες. Άνοιξαν λίγο μετά τις 14:30 οι κεντρικοί οδικοί άξονες (Σταδίου και Πανεπιστημίου) που σταδιακά είχαν κλείσει λόγω συγκέντρωσης φοιτητών και μαθητικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στα Προπύλαια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxhap9kc7yex)

Στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από συλλογικότητες και φορείς, ενώ στις 21:00 έγινε κάλεσμα για σιωπηλή διαμαρτυρία στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου. Χιλιάδες αστυνομικοί είναι επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων.

Να σημειωθεί ότι ζημιές σε ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων προκάλεσαν άγνωστοι στο σταθμό του Μετρό «Ομόνοια» μετά το τέλος πορείας. Σε 17 προληπτικές προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, 14 στην πλατεία Αττικής και 2 στο κέντρο της Αθήνας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Με δεδομένο ότι οι πορείες θα καταλήξουν στα Εξάρχεια μετά τις 19:00, αναμένονται να γίνουν παρεμβάσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων και σε δρόμους όπως η Ακαδημίας, η Ιπποκράτους, η Χαριλάου Τρικούπη, η Σόλωνος και τα στενά γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

Ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστός από 9 το πρωί ενώ ο σταθμός «Μοναστηράκι» θα κλείσει στις 18:00 έως ότου κριθεί ότι είναι δυνατή η επαναλειτουργία του. Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα στη μνήμη του Αλέξη

Φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητικές οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια για να κάνουν πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Λουλούδια, πανό, ιδιόχειρα σημειώματα και κεριά αφήνει από το πρωί κόσμος στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, εκεί που βρίσκεται το μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxh98wxkeh3d)

Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν μαθητές των σχολείων της πόλης, φοιτητές και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επίσης, πραγματοποίησαν πορεία το μεσημέρι, στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, φοιτητές, μαθητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, χωρίς να έχουν αναφερθεί επεισόδια. Υπενθυμίζεται ότι στις 18:00 είναι μία ακόμη προγραμματισμένη πορεία, με τη συμμετοχή αντιεξουσιαστών, με αφετηρία το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου.

Πηγή: ertnews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ